eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Oroszlán futott a pályára Manchesterben - videó

Oroszlán futott a pályára Manchesterben - videó

Több mint fél év után ismét játszott Zlatan Ibrahimovic. Az ő és Paul Pogba visszatérése nagyobb szenzációt keltett, mint a Premier League 12. fordulójának bármelyik eredménye.

A Manchester Unitednek akadtak már még a mostaninál is jóval sikeresebb periódusai, gondoljunk csak az ötvenes évek közepének időszakára, a három aranylabdás, Bobby Charlton, George Best és Denis Law „csúcsidőszakára”, vagy a 21. század elejére, amikor Sir Alex legénysége uralta az angol futballt. Ezért talán meglepő, de igaz: a Newcastle United elleni győzelem klubrekordot jelentett, immár sorozatban 38 mérkőzésen veretlen a csapat az Old Traffordon. Új rekord a Manchester United történetében, s egy újabb, amelyet José Mourinho ért el soros csapatával.

A Newcastle United vezetett ugyan, de a „vörös ördögök” Martial, Smalling, Pogba és Lukaku egy-egy találatával fölényesen nyertek. Romelu Lukaku szeptember vége óta először volt eredményes bajnokin, Paul Pogba góllal tért vissza kilenchetes kihagyása után, a „szarkákat” irányító Rafa Beníteznek továbbra sem megy a nagy José ellen, ez volt a hatodik veresége egymás elleni párharcukban. A spanyol 2008 márciusa óta először szenvedett háromgólos vereséget a Premier League-ben. Erre Mourinho sajátosan reagált: „Lehetett volna még nagyobb a különbség.”

Az utolsó negyedóra kezdetén beállt Zlatan Ibrahimovic, aki még áprilisban sérült meg, s akiről kevesen gondolták, hogy fog még a legmagasabb szinten játszani, azt pedig még kevesebben, hogy a Manchester Unitedben. „Nem aggódom, hiszen tudom, mire vagyok képes. Az oroszlánok nem úgy regenerálódnak, mint az emberek” - válaszolta Ibrahimovic arra kérdésre, hogy nem aggódott-e amiatt, hogy ez a sérülés véget vet a karrierjének.

A Manchester City 2-0-ra nyert a Leicester City pályáján, Gabriel Jesus és Kevin De Bruyne voltak a gólszerzők. A listavezető sorozatban a 16. tétmérkőzését nyerte meg, az első 12 bajnoki meccsén 34 pontot szerzett, s ezzel beállította hat évvel ezelőtti, még Roberto Mancinivel felállított Premier League-rekordját.

A Chelsea a Morata, Hazard (2), Marcos Alonso trió góljaival 4-0-ra verte idegenben a West Bromwich Albiont. Antonio Conte együttese sorozatban negyedszer győzött a bajnokságban, Morata már nyolc Premier League-gólnál tart.

Az Arsenal egy szabálytalan góllal bár, de 2-0-ra megverte a Tottenhamet az észak-londoni derbin. Mustafi góljához kellett a játékvezető jóindulata is, de az „ágyúsok” rászolgáltak a győzelemre.

Premier League, 12. forduló

Manchester United–Newcastle 4-1

Bournemouth–Huddersfield 4-0

Burnley–Swansea 2-0

Crystal Palace–Everton 2-2

Leicester–Manchester City 0-2

Liverpool–Southampton 3-0

West Bromwich Albion–Chelsea 0-4

Arsenal–Tottenham 2-0

Watford–West Ham United 2-0

Az élcsoport: 1. Manchester City 34 pont, 2. Manchester United 26, 3. Chelsea 25, 4. Tottenham Hotspur 23.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×