eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Storck megszólalt távozása után

Storck megszólalt távozása után

Távozása okairól beszélt egy német lapnak Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. Úgy érzi, kihozta a maximumot a csapat lehetőségeiből.

„Sajnálatos módon az elvárások nem voltak reálisak” – mondta Az októberben távozó német szakember a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak, a nyilatkozatot a 24.hu szemlézte.

Az Északi-tenger partján pihenő Storck az interjúban emlékeztetett arra, hogy a világbajnoki csoportkörben harmadik helyezést ért el a magyar válogatottal az Európa-bajnok Portugália és Svájc mögött. Ezzel elérte az előre meghatározott célt, mégis azzal a váddal szembesült, hogy egy helyben toporog a csapat.

„A végére akkora nyomás nehezedett ránk, hogy az elválás mellett döntöttünk.

Az emberek elfelejtették, hogy 44 év után jutottunk ki az Európa-bajnokságra. Magyarországnak nagy neve van a futballban, de a jelen mást mutat. A válogatottban öt játékos játszik külföldön, miközben egyetlen magyar klub sem jut túl a Bajnokok Ligája, vagy az Európa Liga selejtezőin. Ebből hoztuk ki a maximumot, és senki sem veheti el az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatot. Az Eb fantasztikus élmény volt. Mind a számomra, mind az edzői csapatom, valamint az egész ország számára” - fejtette ki Storck.

Elmondta azt is, hogy a német bajnokságban folytatná, és megmutatná, hogy mit tud vezetőedzőként.

Az MLSZ hétfőn nevezte ki a belga Georges Leekenst az október közepén távozott Bernd Storck utódjának. A szakvezető kemény munkát ígért és összefogást kért.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×