eur:
392.26
usd:
362.17
bux:
72085
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Alapvető változás lesz az úszószövetségben

Alapvető változás lesz az úszószövetségben

Tisztújítás volt a Magyar Úszó Szövetségben, Sós Csaba, aki eddig szakmai alelnök és szövetségi kapitány is volt, a jövőben csak a felnőtt válogatott szakmai munkáját irányítja, de az InfoRádiónak azt mondta, a munkamegosztás a régi lesz, viszont a szövetségben nagy változások jönnek.

Lesz újra ifjúsági és nyílt vízi kapitány, mint korábban, akik legutóbb szövetségi edzőként dolgoztak az egyedüli szövetségi kapitány mellett, tehát az elnevezésben lesz változás, de a tartalmában, a hétköznapi munkavégzésben nem - mondta el az InfoRádiónak Sós Csaba, aki ezentúl csak a felnőtt válogatott szakvezetőjeként dolgozik majd.

Az edzőbizottságban is változás történt, a világbajnoki ezüstérmes Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila tizedikként bekerült a testületbe. 

A hétvégi tisztújításig Sós Csaba a szövetség szakmai alelnöke is volt, mostantól ezt a posztot Turi György tölti be, de Sós szerint ez nem változtat a viszonyukon, hiszen amellett, hogy az edzőbizottságban is együtt dolgoztak, már gimnáziumba is együtt jártak, Turi lányának pedig ő a keresztapja. 

"Sok meglepetés itt nem várható..." - mondta a szövetségi kapitány.

Ismét van főtitkára is a szövetségnek Batházi Tamás személyében.

"Alapvető változás lesz. Korábban az úszószövetség mindig a főtitkár köré épült, az elnökhöz ritkán jutottak el a versenyzők, mert egyszerűen nem volt rá szükség. A főtitkár szerepe meghatározó, ez súlyponti elmozdulás, és Batházi Tamás az úszásból jött, egy magyar bajnok úszóról beszélünk, akitől sokat várok és sok feladat is lesz" - mondta Sós Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Miután történelmi vereséget szenvedett pártjával, Rishi Sunak konzervatív miniszterelnök leköszönő beszédében azzal kezdte, hogy elnézést kért az elszenvedett csalódásért, majd lemondása bejelentését követően kifejtette: "Mindent beleadtam ebbe a munkába, de önök egyértelmű jelzést küldtek, hogy az Egyesült Királyság kormányának változnia kell." 14 év tory kormányzás után a mai napon fel fog állni az új munkáspárti kabinet az országban, Keir Starmerrel az élén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×