eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kövér: a két arany csak hab a tortán

Kövér: a két arany csak hab a tortán

Kövér Márton, a Merkapt SE immár kilencszeres világbajnok maratoni kenusa előzetesen két dobogós eredményt tűzött ki maga elé célként, a két arany nem volt elvárás a pietermaritzburgi vb-n .

Nehéz időszakon van túl Kövér Márton: a dél-afrikai világbajnokság előtt másfél héttel még térdproblémával küszködött, korábban az Európa-bajnokságon a bordaközi izma is megsérült, ott még az is kétséges volt, hogy egyáltalán elindulhat-e a versenyen. Ráadásul most a vb-n a hajókkal is akadtak problémák.

„A vb előtt úgy gondoltam, hogy ha dobogóra állhatok, az már felér egy győzelemmel. A verseny azonban mást hozott, olyan helyzetek adódtak, amelyeket nekem sikerült a legjobban megoldanom" – mondta a kilencszeres világbajnok kenus az InfoRádió Víztükör című műsorában.

Megjegyezte, hogy a rajtok egyáltalán nem sikerültek jól.

„Egyesben kellett egy kilométernyi evezés, mire felzárkóztam, onnan pedig igyekeztem tapadni az élbolyhoz. A végére a spanyol ellenfelemmel maradtunk versenyben, de ő teljesen elkészült az erejével. Az utolsó 7-8 kilométeren már mindenem fájt, de elsőként értem be a célba" – emlékezett vissza Kövér Márton.

Párosban Dóczé Ádámmal azért szenvedtek meg a sikerért, mert a gyengébb rajt mellett a hajójuk nehezen fordult, és emiatt rengeteg időt vesztettek. Az aranyérem sorsa ebben a számban is a finisben dőlt el.

„Megkönnyebbültem, hogy teljesítettem az évet.

Megvannak az eredményeim, így a következő szezonban is csinálhatom tovább. Nekünk ebben a két napban kell maximumot nyújtanunk, ezen múlik a következő 12 hónap" - jegyezte meg.

Kövér Márton elárulta, hogy az idény végeztével két napnál többet nem szokott pihenni. Mindig edz, fut és biciklizik, bár természetesen nem akkora intenzitással, mint a felkészülés időszakában.

„Családom van, másfél éves a kisfiam, az időm nagy részét igyekszem vele és a feleségemmel tölteni. Amíg tehetem, addig a kenuzást is folytatnám" –tette hozzá az évtized legeredményesebb maratoni kenusa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×