eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Van még esély a magyar éremre a dzsúdó-vb-n

Csoknyai László kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytatja szereplését, a szintén 81 kilogrammos Ungvári Attila viszont kiesett a budapesti cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A kétszeres olimpikon Csoknyai negyedik mérkőzésén a német Alexander Wieczerzakkal csapott össze, aki egy Eb-bronzzal büszkélkedhet eddig. A paksi dzsúdóst két perc elteltével ápolni kellett egy szájra ütés miatt, ám ellenfele álló helyzetben és földharcban sem tudott vele mit kezdeni - egészen az utolsó másodpercig. Amikor ugyanis már mindenki a gongszót és a hosszabbítást várta, a német egy fejen átforgatásra vazaarit kapott, így ő jutott az elődöntőbe.

A 29 éves Csoknyai a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol első ellenfele a délutáni programban az üzbég Davlat Bobonov lesz.

Az Eb-bronzérmes Ungvári a Grand Prix-versenyen háromszor dobogós Matteo Marconcinivel találkozott a 16 között. Az olasz ellenfél másfél perc elteltével egy cseles földre vitelre vazaarit kapott, majd az utolsó percben ismét lecsavarta a szintén 28 éves Ungvárit, így ő került a negyeddöntőbe.

"Sajnálom, hogy csak eddig jutottam, éremért jöttem, és nem volt rossz a sorsolásom" - mondta aUngvári. "Furcsa módon a harmadik meccsen mozogtam a legjobban, az olasz ránehezedett a lábamra, azért nem tudtam kifordulni az első vazaariból" - mondta, hozzátéve, a hajrában már mindent egy lapra feltéve ment előre, így a második vazaarinak ebből a szempontból nem volt jelentősége.

A délutáni program 16 órakor kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×