eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Három fejjel jobb volt a magyar csapat a letteknél

Három fejjel jobb volt a magyar csapat a letteknél

A magyar válogatott három fejes góllal (ebből egy öngóllal) 3-1-re nyert a lettek ellen a Groupama Arénában rendezett vb-selejtezőn.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Pátkai Máté - Dzsudzsák Balázs, Varga Roland, Stieber Zoltán – Szalai Ádám.

A lettek: Vanins – Freimanis, Gorkss, Maksimenko, Kolesovs – Solovjovs, Vardanjans, Indrans, Kazacoks – D. Ikaunieks, Sabala.

A játékvezető az ukrán Jevhen Aranovszkij. A magyar csapat tiszta pirosban játszik. 

A második percben Dzsudzsák Balázs bal oldali beadása után Varga Rolandról a kapu fölé pattant a labda.

(Portugáliában már esett gól, Cristiano Ronaldo találatával előnyben az Európa-bajnok a feröeriek ellen, 1-0.)

Mi is vezetünk! Az 5. percben Varga Roland a balhátvéd helyéről bemelt szabadrúgására középen a két magyar középső védő ugrott fel a let védőkkel, Kádár Tamás megelőzte Guzmics Richardot, s 12 méterről, fejjel, megszerezte válogatottbeli pályafutása első gólját: Magyarország–Lettország 1-0.

Érdekes, hogy Rigában, a két csapat őszi mérkőzésén Gyurcsó Ádám a Storck-éra leggyorsabb gólját lőtte a tizedik percben. Ezt a „rekordot” javította most tovább a magyar válogatott első 2017-es gólját elérő Kádár Tamás.

(Gyors gól esett az A-csoport két mérkőzésén is. Szófiában Sztaniszlav Manolev góljával vezetnek 1-0-ra a bolgárok a csoport élén álló svédek ellen, Saint-Denis-ben a franciák Antoine Griezmann találatával kerültek előnybe a hollandokkal szemben. A H-csoport brüsszeli mérkőzésén a belga Dries Mertens a gibraltáriak kapuját vette be. )

A Groupama Arénában kiegyenlített mezőnyjátékkal telnek a percek.

Nem baj, ha így van, ha utána jön az újabb magyar gól. Szalai Ádám a 27. percben Dzsudzsák Balázs szöglete után túlugrott két lett védőt, s a kapuba fejelt. Magyarország–Lettország 2-0.

Három fejjel jobb volt a magyar csapat a letteknél

(Cristiano Ronaldo újabb találatával már 2-0 a portugáloknak a feröeriek ellen, ellen a svájciak mérkőzése az andorraiak ellen félbeszakadt a rossz időjárás miatt, de folytatják. A svédek Emil Forsberg révén kihagytak egy büntetőt, majd Mikael Lustig góljával kiegyenlítettek Bulgáriában, 1-1. A belgák már 4-0-ra vezetnek Gibraltár ellen, Thomas Meunier, Romelu Lukaku és Axel Witsel talált a kapuba. A bosnyákok 1-0-ra vezetnek Cipruson, Toni Sunjic góljával.)

Korhut hihetetlen hibája után Freimanis Gulácsi Péter kapujába lőtte a labdát, Magyarország–Lettország 2-1.

(Roaldur Jakobsen révén a feröeriek szépítettek Portugáliában, már csak 2-1 az Európa-bajnoknak. A svájciak Haris Seferovic góljával feltörték az andorrai védelmet, 1-0. A bolgárok ismét vezettek a svédek ellen, Georgi Kosztadinov találatával, de Marcus Berg egyenlített, 2-2. A belgák egy félidő alatt hatot lőttek a gibraltáriaknak, Romelu Lukaku és Eden Hazard a két újabb gólszerző. A Chelsea középpályása már emberhátrányban talált a kapuba, Witsel kiállítása után. A bosnyákokat Edin Visca már kétgólos előnyhöz juttatta Cipruson.)

Félidő a Groupama Arénában, 2-1-re vezet a magyar válogatott. 

A második játékrész egy akción belül két nagy lett lehetőséggel kezdődött, Gulácsi Péter megmutatta, miért véd a Bundesliga egyik élcsapatában. 

Magyar mezőnyfölénnyel folytatódott a játék.

(Luxemburg 1-0-ra vezet Fehéroroszország ellen, a portugálok 4-1-re ezetnek a feröeriek ellen, Cristiano Ronaldo mesterhármasnál tart. A belgák 7-0-ra vezetnek, Thomas Meunier az újabb gólszerző.)

A magyar csapat kényszerűségből cserélt, Szalai Ádám lágyéksérülést szenvedett, Böde Dániel állt a helyére, a publikum nagy örömére.

A 67. percben a harmadik beadás után a harmadik fejes gól született. Ez öngól, de ki bánja... Az eset elől szabálytalankodó Solovjovs fejelt védhetetlen gólt a saját kapujába. Magyarország–Lettország 3-1. (A gólt később az UEFA Dzsudzsák Balázsnak adta.)

(A franciák 2-0-ra vezetnek a tíz emberre fogyott hollandok ellen, Thomas Lemar a gólszerző. A belgák már nyolcnál járnak, Thomas Meunier a harmadik gólját lőtte ezen az estén. Haris Seferovic a másodiknál, a svájciak 2-0-ra vezetnek az andorraiak ellen. Nagy fordulat Cipruson: a hazaiak két gólt lőttek, kiegyenlítettek a bosnyákok ellen.)

Elek Ákos állt be, Stieber Zoltán helyére. 

Dzsudzsák szép szóló után ziccerbe került, Vanins bravúrral védett. 

(A portugálok 5-1-re vezetnek, a svájciak 3-0-ra. A két legizgalmasabb találkozó 3-2-re áll, a bolgárok a svédek, a ciprusiak a bosnyákok ellen vezetnek.)

Az utolsó magyar cserejátékos, Lovrencsics Gergő Varga Rolandot váltotta. Azonnal helyzetbe került, vagy került volna, ha le tudja kezelni Dzsudzsák ívelését. Utána visszaadhatta volna a csapatkapitánynak a kölcsönt, de labdájába belevetődött egy lett védő. 

(A franciák kiütötték a hollandokat, Thomas Lemar rúgott még egyet, 3-0, a belgák már kilencnél tartanak, Lukaku berúgott egy büntetőt. Pedig a Man Unitedben nem igazán megy ez neki.)

A magyar válogatott 3-1-es győzelmet aratott a lett válogatott ellen, ez volt az első győzelme 2017-ben. 

További végeredmények:

A-csoport: Bulgária–Svédország 3-2, Franciaország–Hollandia 4-0, Luxemburg–Fehéroroszország 1-0

B-csoport: Portugália–Feröer-szigetek 5-1, Svájc–Andorra 3-0

H-csoport: Belgium–Gibraltár 9-0, Ciprus–Bosznia-Hercegovina 3-2, Görögország–Észtország 0-0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×