eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Sorozatban harmadszor kupagyőztes a Ferencváros

A Ferencváros sorozatban harmadszor, összességében 23. alkalommal nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupát: a zöld-fehérek a szerdai döntőben 1-1-es rendes játékidő, majd hosszabbítás után tizenegyesekkel 5-4-re győzték le a Vasast.

Az FTC a klub történetében harmadik alkalommal tudta sorozatban háromszor elhódítani a trófeát, korábban 1942 és 1944, valamint 1993 és 1995 között sikerült neki ez a bravúr.

Magyar Kupa, döntő:

Ferencváros-Vasas 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) - 11-esekkel: 5-4

Groupama Aréna, 14 970 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Varga R. (26.), illetve Kulcsár T. (47.)

sárga lap: Moutari (80.), Cukic (90+7.), illetve Burmeister (25.), Remili (37.), Saglik (42.)

Ferencváros:

Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics (Csernik, 90+5.) - Hajnal (Sternberg, 80.), Gera (Cukic, 69.) - Varga R., Kleinheisler, Moutari - Radó

Vasas:

Nagy G. - Ristevski, Vaskó, Burmeister (Korcsmár, a szünetben) - Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka, 57.) - Remili, Saglik, Kulcsár T. (Gaál B., 96.)

I. félidő:

26. perc: Varga 25 méterről szabadrúgásból laposan vette célba a jobb alsó sarkot, Nagy későn indult el a labdára, amely így a hálóban kötött ki (1-0).

II. félidő:

47. perc: Kulcsár vezette fel a labdát a jobb oldalán, Lovrencsics csak behátrált, még akkor sem támadta meg, amikor már a 16-oson belül járt, ő pedig félmagasan kilőtte kapu jobb oldalát (1-1).

11-esek:

A 32. születésnapját ünneplő Remili lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba (0-1).

Varga a bal alsóba helyezett (1-1).

Berecz higgadtan emelt a kapu közepébe (1-2).

Leandro magabiztosan lőtt a léc alá (2-2).

Ristevski hanyag középre emelését Dibusz lábbal védte.

Radó a kapu jobb oldalába bombázott (3-2).

Vida laposan lőtt a bal alsóba (3-3).

Sternberg szintén a bal alsót választotta (4-3).

Gaál nagy erővel lőtt a léc alá (4-4).

Cukic higgadtan a jobb alsóba (5-4).

A találkozót a Bozsik Bajnokok gálamérkőzés előzte meg, a nyugati és a keleti csapatban többségében nehéz körülmények között élő fiatal labdarúgók léptek pályára.

A közel 15 ezer néző előtt megrendezett fináléban

ugyan Kleinheisler révén a Ferencváros előtt adódott az első komolyabb lehetőség, a Vasas azonban jóval tudatosabb futballt mutatott be, és rendre szép összjátékkal jutott el ellenfele 16-osának előteréig.

Bő húsz perc után a Ferencváros vette át az irányítást, ennek gyorsan meg is lett az eredménye, igaz, Varga távoli szabadrúgásánál csúnyán elszámította magát az angyalföldiek kapusa.

A hazai pályán játszó zöld-fehérek három perccel később megduplázhatták volna előnyüket,

de a játékvezető nem adta meg Moutari gólját,

mondván a kipattanót megelőzően Naggyal szemben szabálytalankodott Radó.

A 41. percben csak néhány centin múlott a Vasas egyenlítése, Hajnal veszített labdát a saját térfelén, a villámgyors kontra végén Saglik lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott le.

A Vasas szinte rögtön a szünet után egyenlített, ettől kissé megzavarodtak a hazai futballisták.

A Vasas kicsit visszavett a tempóból és átállt a kontrákra.

A 67. percben egy ilyen ellenakció végén Kulcsár szerezhetett volna vezetést az angyalföldieknek, de Dibusz védte a ziccert. Az FTC elsősorban Moutari gyorsaságára épített, de a villámléptű támadónak legtöbbször teljesen egyedül kellett felvennie a harcot a Vasas-védőkkel.

Öt perccel a rendes játékidő vége előtt újra Varga próbálkozott távolról, kiváló lövése azonban a felső lécen csattant.

Bő másfél perc volt hátra, amikor belső védő Ristevski óriási lendülettel indult meg, majd ziccerbe hozta Murkát, a cserejátékos azonban fölé lőtte a meccslabdát. Ezt követően

Lovrencsics indult meg a jobbszélen, majd egy ütközés után mozdulatlanul terült el a földön:

a játékosok láthatóan szinte pánikba estek, a Vasas kapusa még be is segített a rendkívül lassan mozgó mentős csapatnak. A 16-szoros válogatott játékos hordágyon, de szerencsére integetve, eszméleténél, nyakmerevítőben hagyta el a pályát.

A hosszabbításban egyértelműen a Ferencváros játszott veszélyesebben,

de gól nem született, így következhettek a büntetők. A 11-es rúgások során a tíz rúgó közül egyedüliként a Vasasból Ristevski hibázott, így a veterán Cukic büntetője zárta le az összecsapást.

A közönség szinte rögtön Lovrencsics Gergő nevét kezdte skandálni...

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×