eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Sztárokat igazolt a Fradi

Sztárokat igazolt a Fradi

Olimpiai bajnokokat és fiatal tehetségeket igazolt az FTC-PQS Waterpolo férfi vízilabdacsapata.

Az ob I-ben legutóbb negyedik helyezett klub sajtótájékoztatóján három olimpiai bajnok, Varga Dénes, a szerb Slobodan Nikic és Nikola Jaksic, a világbajnok Vámos Márton, a legtehetségesebb magyar fiatalok közül pedig Német Toni, Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás érkezését jelentették be.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta, az Eurokupában a címvédés, míg

az ob I-ben és a Magyar Kupában minimum a döntőbe jutás az elvárás.

"Most jött el annak az ideje, hogy meg kellett tennünk azt a bizonyos utolsó lépést, hogy a Ferencváros Magyarországon és Európában is megkerülhetetlen tényező legyen. Minden sorozatban bajnokok akarunk lenni, addig megyünk előre, amíg ez nem sikerül" - mondta Nyíri Zoltán.

Varga Zsolt vezetőedző megjegyezte, az új igazolások között a világklasszisok mellett rendkívül tehetséges fiatalok vannak, akik kemény munkával meghatározó játékosokká válhatnak.

Sztárokat igazolt a Fradi

"Két lábbal a földön állva, megfelelő alázattal kell dolgoznunk, hiszen az ellenfeleink is erősek, és ők is nyerni akarnak. A legfontosabb cél, hogy a szezon végén ne legyen bennünk hiányérzet" - nyilatkozta a szakember.

Gerendás György, a szakosztály igazgatója röviden annyit jegyzett meg, 1959-ben lett a Ferencváros sportolója, azóta a mostani lehet minden idők legjobb csapata.

A friss Bajnokok Ligája-győztes Szolnoktól érkező Varga három-, míg Vámos kettő plusz egy éves szerződést írt alá, a legutóbb az OSC-ben szerepelt Nikic és a Partizan Beogradtól szerződtetett Jaksic is két évre kötelezte el magát. Manhercz kettő, Német és Sedlmayer pedig egy plusz egy szezonra írt alá.

A világ legjobbjának korábban megválasztott Varga Dénes elmondta, a családjával Budapesten képzelte el a jövőt, ezért is nagyon örült a Ferencváros megkeresésének. Hozzátette, már az első szezonban szeretne bajnokságot nyerni. A pólós - aki újra testvérével, a szintén olimpiai bajnok Dániellel egy csapatban játszik majd - megjegyezte, a sok új játékosnak össze kell szoknia, de véleménye szerint ezzel a Magyar Kupa végjátékára már nem lesz gond.

Vámos elmondta, négy év után elérkezettnek látta az időt a váltásra. Úgy véli, rendkívül sokra hivatott ez a keretet, azonban a sok új igazolásnak még azért adna időt, hogy összeérjenek.

A szerb válogatottal 29 különböző érmet nyert Nikic kiemelte, különleges, megtisztelő érzés, hogy a legnagyobb tradícióval rendelkező magyar klubban folytathatja pályafutását. Hozzátette, a világ legjobbjaival játszhat majd együtt, s bízik benne, hogy több nagy trófeát nyernek.

Az ifjúsági világbajnok Manhercz kiemelte, elnyerte a tetszését az az építkezés, amely évek óta zajlik a Ferencvárosnál, s biztos benne, hogy a jövőben a zöld-fehérek itthon és a nemzetközi kupaporondon is meghatározó szerepet játszanak majd.

Az Universiade-győztes Sedlmayer kiemelte Varga Zsolt személyét, akivel az utánpótlás-válogatottban már dolgozott együtt, s úgy érzi, személyes fejlődése szempontjából is a legjobb döntést hozta.

Német Toni szintén játszott már Varga Zsolt irányítása alatt a korosztályos válogatottban, mint mondta, a közös bizalom az, ami a legnagyobb szerepet jelentette klubváltásában. Megjegyezte, biztosan nagy harc megy majd a csapatba kerülésért centerposzton, de Nikictől az előző idényben is sokat tanult az OSC-nél.

Videóüzenetben jelentkezett be Nikola Jaksic, aki 20 éves kora ellenére már mindent megnyert a szerb válogatottal. Ő csak szeptemberben csatlakozik az együtteshez.

A hét érkező mellett öten távoztak, Marko Avramovic, Marko Cuk, Tóth Márton, Dőry Farkas és Vogel Simon is más klubban folytatja pályafutását, míg Nyéki Balázs a felnőttcsapatnál lesz segédedző, Katonás Gergő pedig az utánpótlásban dolgozik tovább.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×