eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Klein Dávid elindult a csúcsra

Klein Dávid elindult a csúcsra

Klein Dávid a 7200 méteren lévő hármas táborból kevesebb mint tíz óra mászás után érkezett meg a nagyjából 8000 méter magasságban felállított négyes táborba, ahonnan néhány óra pihenés után - a két filmes serpával együtt - magyar idő szerint csütörtök délután továbbindult a Mount Everest csúcsára, hogy a magyarok közül elsőként oxigénpalack használata nélkül érjen fel a világ legmagasabb pontjára.

Klein Dávid várhatóan pénteken, napközben ér fel 8848 méter magasra - közölte az expedíció kommunikációjával foglalkozó cég.

A közlemény szerint Klein Dávid a nap folyamán jól érezte magát, de

az időjárás most sem volt kegyes hozzá:

a Déli-nyeregben tomboló legalább 60 kilométer/órás szél visszatartotta attól, hogy hamarabb elinduljon a csúcs irányába.

Mint írják, Török Edina alaptábor-vezető, Suhajda Szilárd, Klein Dávid hegymászótársa és barátja, valamint a Magyar Everest Expedíció 2017 menedzsere, Stefano Favaro szintén egyetértettek tapasztalt hegymászó döntésével. Ők az alaptáborból tanácsaikkal segítik az expedíciót. Miután a szél mérséklődött, nepáli idő szerint 20:30-kor Klein Dávid az alaptáborban drukkoló csapattársainak a rádión keresztül bejelentette: "Indulunk!"

A közlemény idézi Suhajda Szilárd hegymászót, aki rosszulléte miatt, valamint egészsége, illetve az expedíció sikere érdekében döntött úgy május 24-én, szerda reggel, hogy visszafordul. A hegymászó hangsúlyozta: "tudom, hogy az elmúlt két hónapban voltak pillanatok, amikor sok erőt és segítséget tudtam neki adni, ezért nehéz most idelent! Ott lenne a helyem!"

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×