eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Kinézték Messiék új edzőjét

Jorge Sampaoli szerint az argentin szövetség előrehaladott tárgyalásokat folytat a Sevillával, hogy a jövőben ő irányíthassa a labdarúgó-válogatottat.

"Az országom szövetségének egyértelmű szándéka, hogy én legyek a nemzeti csapat edzője. Fiatal korom óta ez az álmom" - mondta a tréner, aki tavaly nyáron két évre írt alá a spanyol egyesülethez, így a szövetségnek mindenképpen meg kell állapodnia a klubjával, mert egy esztendő még hátravan a jelenlegi megállapodásából.

"Úgy érzem, hogy mennem kell az országom hívó szavára.

Egy fejezet lezárul, egy új pedig elkezdődik, erre nem is számítottam, de argentinként nem utasíthatom vissza az ajánlatot" - mondta Sampaoli, aki 2015-ben Chile válogatottjával megnyerte a Copa Americát, ráadásul a döntőben éppen Argentínát felülmúlva.

Az 57 éves tréner arról is beszélt, hogy más klubért nem hagyná el az andalúziai gárdát, s eddig azért nem beszélt a szövetségi kapitányi posztról, mert csakis arra koncentrált, hogy elérje idei célját a Sevillával, azaz kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulást, ez pedig mostanra biztossá vált a negyedik hely megszerzésével.

Az előző szakvezetőt, Edgardo Bauzát áprilisban menesztették, mivel a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában nem szerepelt jól az együttes. Az előző vb-n ezüstérmes argentinok 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak.

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 17:01
×
×
×
×