eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Conténak már a duplázáson jár az esze

Nem sokkal az angol bajnoki cím elhódítása után már a kupagyőzelemről beszélt Antonio Conte, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője.

"A játékosaim megmutatták, hogy nagy dolgokra vagyunk képesek ebben a szezonban. Nagyszerű idényt futunk, és a hónap végén az FA Kupát is megszerezhetjük, ha legyűrjük az Arsenalt a döntőben" - jelentette ki a londoniak olasz mestere, miután együttese a 37. fordulóban idegenben 1-0-ra legyőzte a West Bromwich Albiont, így behozhatatlan előnyre tett szert.

A 47 éves tréner elmondta, nem volt könnyű dolga, amikor tavaly Angliába érkezett, mivel a Chelsea címvédőként csak tizedik lett az előző szezonban.

"Új szokásokkal, más nyelvvel kellett boldogulnom, és egy letört csapatot kellett felráznom. Lélekben minden meccsen én is a pályán voltam, ott küzdöttem a srácokkal, de hát én már csak ilyen szenvedélyes vagyok" - jelentette ki Conte.

Tony Pulis, a legyőzött West Bromwich edzője elismerően beszélt kollégája munkájáról:

"Megérdemelték a bajnoki címet. Gyengén kezdték az idényt, de Conte nem félt változtatni, és egy jól szervezett, olaszos csapatot csinált" - utalt arra, hogy az olasz tréner az egyetlen a Premier League-ben, aki az összes bajnoki meccsen kihasználta mindhárom cserelehetőségét.

A Chelsea három szezonon belül másodszor, története során pedig hatodszor lett angol bajnok,

Az FA Kupa döntőjére a Chelsea és az Arsenal között május 27-én kerül sor a Wembley Stadionban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×