eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Dárdaiék sorsa az első 15 percben eldőlt

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC kétgólos vereséget szenvedett szombaton a Werder Bremen otthonában a német labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában.

A fővárosi együttes negyedóra alatt kétgólos hátrányba került a brémaiak vendégeként, és az idegenben gyenge mutatóval rendelkező berliniek számára nem volt visszaút, egymást követő kilencedik idegenbeli bajnokijukat veszítették el. A Werder jó sorozata ugyanakkor nem szakadt meg: immár tizenegy bajnoki óta veretlen, ebben az időszakban a kilencedik találkozóját nyerte meg, hazai környezetben a legutóbbi öt bajnokiján nem veszített pontot, gólkülönbsége 12-1.

A berliniek veresége azt is jelenti, hogy ha Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim vasárnap otthon nem kap ki az Eintracht Frankfurttól, kvalifikációt szerez a Bajnokok Ligája következő idényére. A Bundesliga első három helyezettje a BL csoportkörébe kerül, a negyedik pedig selejtezőt játszhat.

A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló Lipcse otthon nem bírt az utolsó előtti Ingolstadttal. Amennyiben a Bayern München szombat kora este győz Wolfsburgban, a bajorok megvédik bajnoki címüket. A Bayern sorozatban ötödször, a klub története során pedig huszonhetedik alkalommal hódíthatja el a végső győztesnek járó "salátástálat".

A sereghajtó Darmstadt hazai környezetben kiütötte a középmezőnybe tartozó, nemzetközi szereplésre hajtó Freiburgot.

Bundesliga, 31. forduló:

Borussia Dortmund-1. FC Köln 0-0

SV Darmstadt 98-Freiburg 3-0 (2-0)

FSV Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 1-2 (0-1)

RB Leipzig-FC Ingolstadt 04 0-0

Werder Bremen-Hertha BSC 2-0 (2-0)

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×