eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bravúr! Mányoki Attila átúszta a világ egyik legveszélyesebb  tengerszorosát

Bravúr! Mányoki Attila átúszta a világ egyik legveszélyesebb tengerszorosát

Mányoki Attila, a nemzetközi hírű magyar hosszútávúszó sikerrel küzdötte le az újabb óceáni akadályt: ezúttal az új-zélandi Cook-szorost úszta át.

Az Ocean's Seven elnevezésű sorozat ötödik állomásán a szervezők tájékoztatása szerint

öt perc híján hét óra alatt ért célba.

A világ egyik legveszélyesebb tengerszorosának a zalaegerszegi illetőségű sportember hetek óta tartó várakozás után vághatott neki, a csúszást a rendkívül zord időjárás okozta.

Végül a rendelkezésére álló napok közül az utolsót használta ki arra, hogy nekivágjon a 26 kilométeres távnak.

A 14 fokosra hűlt vízben végül sikerrel úszta végig a távot.

Mányoki Attila, aki tavaly novemberben Kaliforniában, huszonöt éves pályafutása elismeréseképpen válhatott a Nemzetközi Maratonúszó Hírességek Csarnokának tagjává,

csaknem hároméves várakozás után kapott engedélyt

és lehetőséget rá, hogy nekivágjon a Cook-szorosnak, amit ő maga élete egyik legnagyobb kihívásának nevezett.

Bravúr! Mányoki Attila átúszta a világ egyik legveszélyesebb  tengerszorosát

A 43 éves magyar sportember 2013-ban átúszta a La Manche-csatornát, 2014-ben, Japánban a világ legnehezebb vizes akadályának tartott Cugaru-csatorna sem tudott kifogni rajta, amelyet minden idők második legjobb idejével küzdött le.

Tavalyelőtt egyedülálló módon két héten belül teljesítette az újabb kihívást: a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatorna, majd a Los Angeleshez közeli Catalina-csatorna átúszását. Ezzel túljutott az Ocean's Seven elnevezésű sorozat négy állomásán.

A Cook-szoros után még az Északi-csatorna és a Gibraltári-szoros leküzdése van hátra neki a világ hét legnehezebben meghódítható tengeri csatornája közül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×