eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Egy 12 éves kislány jobb időt úszik, mint Hosszú Katinka

Az orosz Alekszandra Szavitova 100 m pillangón úszott 59,42-t az orosz felnőttbajnokságon.

Ez jobb idő, mint a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka legjobbja. Az oroszországi felnőtt úszóbajnokságon a 2004-ben született Alekszandra Szavitova 59,42-es időeredménnyel végzett a harmadik helyen 100 m pillangón – írja a swimswam.com szakportál.

Az orosz kislány idejével az élen állna a 2017-es magyar felnőttrangsorban is, amelyet a 59,58-cal a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezet – hívja fel a figyelmet az utanpotlassport.hu oldal.

Hosszú Katinkának nem a 100 pillangó a legerősebb száma, de ettől még mindenképpen érdekes, hogy a 12 éves Szavitova ekkora, korosztályát jóval meghaladó időt úszott - írja a 24.hu.

Mindettől függetlenül a háromszoros olimpiai bajnoknak nem kell tartania a kislánytól, mert túlságosan ifjú, hogy szerepeljen a budapesti felnőtt világbajnokságon, de még ahhoz is fiatal, hogy a nyári a junior Európa- és világbajnokságon, sőt a jövő évi ifjúsági olimpián sem szállhat medencébe.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×