eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Szabó Tünde: ezért kellett átalakítani a sportirányítást

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára szerint nagy kihívás volt, de sikerült január elsejétől a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) átvett feladatok végzését zavartalanul elindítani.

Szabó Tünde a Magyar Hírlap szombati számában publikált interjúban elmondta: lényeges változás, hogy megalakult az utánpótlással foglalkozó helyettes államtitkárság. Az utánpótlás-nevelés fontos, hiszen az minden sport alapja. Ha az nem hatékony, akkor az élsport sem lehet eredményes - hangsúlyozta.

Kifejtette: a változtatás szükségszerű volt, mert az elmúlt négy évben olyan jelentős fejlesztések, programok indultak, amelyeknek a koordinálását egy civil szervezet, a MOB már nem tudta megoldani. Elkezdődött például a tizenhat kiemelt sportág fejlesztése, a húsz felzárkóztatási sportág programja, a kiemelt egyesületek támogatása, és bevezették a kiemelt edzők státuszának rendszerét.

Emellett soha nem látott mértékű sportlétesítmény-építési és -felújítási program zajlik, ráadásul megnőtt a hazai rendezésű nemzetközi események száma is. Ezért indokolt volt, hogy a magyar sport teljes igazgatási és finanszírozási rendszere az államtitkársághoz kerüljön. Az egycsatornás támogatás gyorsabb és átláthatóbb - mondta az államtitkár.

Kitért arra is, hogy júliusban a vizes-világbajnokságon öt helyszínen közel háromszázötvenezren szurkolhatnak majd a világ legjobb úszóinak, műugróinak, műúszóinak és vízilabdázóinak. Büszkék lehetünk, mert csak az idén hetven rangos nemzetközi eseményt, köztük világbajnokságot, Európa-bajnokságot és világkupa-viadalt rendezünk Magyarországon - mondta Szabó Tünde.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×