eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Segítőként sem számít Varga Dánielre a vízilabda-kapitány

Segítőként sem számít Varga Dánielre a vízilabda-kapitány

Többet nem szerepel a magyar férfi vízilabda-válogatottban az olimpiai és világbajnok Varga Dániel. A 33 éves játékos döntéséről Märcz Tamás szövetségi kapitány beszélt.

Többet nem szerepel a magyar férfi vízilabda-válogatottban az olimpiai és világbajnok Varga Dániel, a 33 éves pólós a magyar szövetséghez eljuttatott közleményében azt írta, "a hosszú évek igénybevételéből adódó sérüléseire" szeretne végleges megoldást találni, és mivel a klubszezon alatt ehhez nem tud elég egyéni munkát végezni, meg kellett hoznia ezt a döntést.

Segítőként sem számít Varga Dánielre a vízilabda-kapitány

Ez érzékenyen érinti a budapesti világbajnokságra készülő magyar válogatottat is. Märcz Tamást, az új szövetségi kapitányt ugyanakkor nem lepte meg a világklasszis döntése, mert - mint az InfoRádiónak elmondta - , naprakész volt Varga egészségügyi állapotával kapcsolatban, így teljesen nem érte váratlanul a döntés, noha bízott benne, hogy rendbe hozható a játékos válla. 

"A bejelentés előtt felhívott, és elmondta a döntését. Mivel egészségi okai vannak a távolmaradásának,

el kell fogadnom.

Ez így valóban a végét jelentheti a válogatott karrierjének. Sokat adott a magyar vízilabdának, és sajnálom, hogy nem dolgozhatunk együtt" - mondta Märcz Tamás.

A szakvezető egyelőre nem számol segítőként sem a korábbi csapatkapitánnyal, mert a stábja már kialakult. Szeretne azonban leülni Varga Dániellel, és hosszabban beszélni vele arról, hogyan látta az elmúlt időszakban a a vízilabda és a válogatott helyzetét.

A válogatott a hétvégén már a Duna Arénában készül közösen Montenegróval, sőt az első közös, edzőmeccset már péntek délelőtt lejátszották.

"Nagyon szép a létesítmény, fantasztikus benne edzeni is - mondta. - Olyan volt délelőtt a hangulat, mintha egy világesemény előtti edzés lenne. Hasznos volt már az első mérkőzés is Montenegró ellen. Kiegyensúlyozott, jó játékot mutatott mindkét csapat. Sok új dolgot szeretnék látni a csapattól, kíváncsi vagyok, hogy fogják megvalósítani ezen a hétvégén."

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×