eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Tizenhárom gólos magyar győzelem a kézilabda-vb-n

Tizenhárom gólos magyar győzelem a kézilabda-vb-n

Második győzelmét aratta a magyar férfiválogatott a franciaországi kézilabda-világbajnokságon. A csoportküzdelmek negyedik fordulójában 37-24-re nyert Szaúd-Arábia ellen. Az utolsó csoportmeccsen pénteken Fehéroroszország lesz az ellenfél.

Továbbra is eredeti csapatkapitánya, a sérült Nagy László nélkül lépett pályára a magyar válogatott Rouenban, de ezúttal nem igazán látszott a jobbátlövő hiánya. Az eddig pont nélkül álló szaúdiak nem ígérkeztek nehéz ellenfélnek, még akkor sem, ha a kispadon erős csapatot vonultattak fel: az atlantai olimpiai bajnok horvát Nenad Kljaic a szövetségi kapitány.

A 9. percben már vakarta a fejét a tarkopasz mester, időt is kért, mert 7-1-re vezettek a magyarok. A kapuban Mikler mindent védett, a támadások pedig rendre magyar góllal zárultak. Az eligazítás jót tett az ázsiai csapatnak, mert sorozatban három góllal szépítettek az álláson, de 8-5 után már csak nőtt a különbség. Xavi Sabate a 24. percben kért időt, de alighanem csak megszokásból, mert 12-7 állt az eredményjelzőn, és a szünetig még sikerült tovább növelni az előnyt (17-10).

Xavi Sabate

A győzelem a legfontosabb, boldog vagyok a megszerzett két ponttal, ráadásul jól játszottunk. Nem a legerősebb csapat volt az ellenfelünk, de nem kellemes a szaúdiak ellen kézilabdázni. Az volt a tervünk, hogy több pihenőt kapnak azok, akik eddig sok időt töltöttek a pályán. Továbbra sem tudjuk, hogy Nagy László játszhat-e a folytatásban, ezért ma több taktikai variációt kipróbáltunk. Most tartunk egy kis pihenőt, de csütörtökön ismét edzünk, hiszen készülünk az utolsó csoportmérkőzésünkre.

A második félidő elején felszabadultan kézilabdázott a magyar együttes, és a 36. percben Ancsin góljával már tíz találattal vezetett (22-12). Negyedóra koncentrált játék után kissé kiengedett a válogatott, de szerencsére az ellenfél is elkészült az erejével, így Sabate kapitány mindenkit pályára küldhetett, és Schuch kivételével mindenkit lőtt is gólt.

A 37-34-es győzelemmel négy ponttal áll a magyar csapat a csoportban, és az utolsó fordulóban Fehéroroszország lesz az ellenfél pénteken 20.45-től.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×