eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Biztonsági okból kihagy egy világversenyt a magyar csapat

Nem vesz részt a magyar ifjúsági olimpiai csapat a februári, törökországi XIII. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), mert nincs nevezhető versenyző.

Először fordul elő az 1991 óta létező EYOF történetében, hogy nem indul magyar a viadalon.

A Magyar Olimpiai Bizottság közlése szerint a szervezet kizárólagos hatáskörébe tartozik a sportágak, a sportolók nevezése és sportszakemberek akkreditálása, a küldöttség kijelölése az EYOF-ra. Ugyanakkor, mivel a sporteseményen kiskorú, 14-18 esztendős sportolók versenyeznek, a MOB által alkalmazott eljárásrend szerint, részvételükhöz törvényes képviselőik beleegyezése, írásos nyilatkozata szükséges. Az érintett szövetségek ennek megfelelően bekérték a sportolók törvényes képviselőinek (szüleinek) írásbeli nyilatkozatát, akik azonban a gyerekek biztonsága érdekében nem járultak hozzá gyermekeik törökországi versenyzéséhez. A szövetségek ezt követően elnökségi határozatba foglalt döntésükkel visszavonták részvételi és nevezési kérelmüket, amelyről tájékoztatták a MOB-ot.

A 2017-es fesztivált eredetileg Szarajevó rendezte volna meg, de visszalépett, így a rendezési jogot Erzurum kapta meg.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×