eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nincs megállás, ezekre a stadionokra költenek újabb milliárdokat

Nincs megállás, ezekre a stadionokra költenek újabb milliárdokat

Idén elkezdődik a Honvéd labdarúgó-csapata új stadionjának építése. Eközben zajlik a Vasas, a Videoton, a Haladás, a Diósgyőr és a Kisvárda arénájának, valamint az új Puskás Ferenc stadion kivitelezése. Az InfoRádió körképét készített az új létesítményekről.

Újabb élvonalbeli futballklub kaphat új stadiont, miután elindult a közbeszerzési eljárás a Budapest Honvéd által használt Bozsik Stadion építésére. A kivitelezőnek egy 4-es, azaz legmagasabb kategóriás létesítményt kell majd elkészítenie. A stadionnak alkalmasnak kell lennie minimum 8 ezer fő befogadására, a lelátója fedett lesz – írja a kispesti klub hivatalos honlapja. A létesítmény átadási határidejéről egyelőre nem adott tájékoztatást a vezetőség. A sajtóértesülések szerint az aréna 5 milliárd forintba kerülhet. A Honvéd a tavaszi mérkőzéseit még Kispesten játssza, de az őszi idényben már máshol fogadja ellenfeleit.

A bajnoki listavezető Videoton új arénájának építése is zajlik. A székesfehérváriak új, 14 ezres stadionja 2017-2018 fordulójára készülhet el, a létesítmény kivitelezése 12,9 milliárdba kerül majd, míg a költségek tervezéssel, műszaki ellenőrzéssel együtt 14,3 milliárd forintba kerülnek. A Sóstói Stadion környéke is megújul, a teljes beruházás végső összege így elérheti a 16 milliárdot. A Videoton az új stadion építése alatt Felcsúton rendezi hazai mérkőzéseit.

A Vasas október 29-én játszotta utolsó hazai mérkőzését az Illovszky Rudolf Stadionban, amely helyett szintén új aréna épül. A tervek szerint egy 5000 fős, fedett lelátókkal körbezárt stadiont kap az angyalföldi egyesület. A klub célja az, hogy legkésőbb 2018 első felében már az új stadionban játszhasson a labdarúgócsapat. A beruházáshoz a kormány 5 milliárd forintos támogatást ítélt meg.

Október végén fejeződtek be az Újpest arénájának, a Szusza Ferenc Stadionnak a felújítási munkálatai. A klubvezetés szerint a beruházás 800 millió forintba került. A mosdókat is felújították, további büféhelyiségeket alakítottak ki, a VIP-terasz és a sajtórész is teljesen megújult.

Budapesten zajlik még az új Puskás Ferenc Stadion építése, amely 2019-re lehet kész. Az aréna befogadóképessége 67 155 fős lesz, a költségek 90-100 milliárd forint között alakulhatnak. A létesítmény az UEFA 4-es kategóriájába kerülhet, alkalmas lesz például BL-döntő megrendezésére is, de itt lesznek a 2020-as Európa-bajnokság magyarországi mérkőzései is.

Diósgyőrben is új stadion épülhet. Már elkezdődött a régi aréna bontása, az új stadion 2018. február végére készülhet el, a kormány az év végén az eddigiek mellé további 3,1 milliárd forint írt ki a borsodi létesítmény támogatására, így a mintegy 11 milliárdos összeg 14 milliárd forintra nőhet. A tervek szerint a stadion 15 ezer férőhelyes lesz. Elkészültéig a Diósgyőr Mezőkövesden játssza hazai meccseit.

A Haladás is hamarosan új létesítményben fogadhatja ellenfeleit Szombathelyen. A stadion mintegy 13 milliárd forintból készülhet el, és 8600 főt lesz képes befogadni. A létesítményben helyet kap majd a birkózó- és az ökölvívó-szakosztály, a stadion teljesen fedett lelátójú lesz. A szombathelyi önkormányzat szerint a multifunkcionális sportkomplexum átadása idén nyárra várható, addig a Haladás Sopronban látja vendégül riválisait.

A paksi stadion átépítése nem érinti a csapat szereplését, az alakulat a munkálatok alatt is a létesítményben játssza hazai összecsapásait – olvasható az MLSZ internetes oldalán. A létesítményt 4500 fősre bővítik, és várhatóan 1,4 milliárdba kerül.

Az NB II-ben élcsapat Kisvárda is új stadiont kap, a 2750 fős létesítmény másfél milliárdba kerülhet, a stadion szerkezete teljesen zárt lesz. Szintén tavaly kezdődtek el Dorogon, Mosonmagyaróváron, Cigándon és Cegléden a stadion-rekonstrukciós munkálatok.

Az elmúlt években több egyesület számára új aréna épült, így már új otthonában léphet pályára a többi között a Ferencváros, az MTK, a Debrecen, a Gyirmót, a Mezőkövesd, a felcsúti Puskás Akadémia és a Szolnok is.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×