eur:
401.45
usd:
365.82
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Távozik a sikerkapitány

Nem hosszabbítja meg szerződését Jan De Brandt, a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség (MRSZ) tájékoztatása szerint októberben, a sikeres Európa-bajnoki kijutást követően az MRSZ vezetése és a belga szakember között szó esett a folytatás lehetőségéről. Jan De Brandt akkor időt kért, hogy átgondolja, tudja-e vállalni a 2017-es maratoni programot, benne júniusban világbajnoki selejtezőkkel, júliusban World Grand Prix-vel, szeptemberben pedig a grúziai és azerbajdzsáni kontinensviadallal. A kapitány végül a távozás mellett döntött, amit azzal indokolt, hogy kétéves szerződést írt alá klubcsapatánál, a török Bursánál, illetve több időt szeretne a családjával tölteni.

"Három csodálatos nyarat töltöttem itt, és nagyon boldog vagyok, hogy mindig elértük a céljainkat. Büszke vagyok arra is, hogy el tudtuk érni: a magyar női röplabda ismét komoly tényezőnek számít nemzetközi szinten. Nagyon sok szép emlék fűz ide, és én vigyázok, hogy ezt soha ne felejtsem el" - tudatta levelében Jan De Brandt, aki köszönetet mondott az MRSZ-nek, a játékosoknak és a szurkolóknak is.

"Köszönöm a támogatást és a lelkesedést, amelynek köszönhetően nagyon szerettünk játszani hazai pályán. Hiányozni fog a szép Himnusz a mérkőzések elején, és hiányozni fog a Hajrá Magyarok és a Ria, ria, Hungária" - tette hozzá.

A nemzeti csapat október 9-én aranyszettben 4-1-re legyőzte a románokat az Eb-pótselejtező érdi visszavágóján, ezzel kijutott a jövő évi kontinensviadalra. A magyarok tavaly 28 év szünet után szerepeltek újra az Eb-n, akkor Belgiumban a nyolcaddöntőig jutottak.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×