eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Mégis egy héttel később lehet a Magyar Nagydíj

A tavalyi Forma-1-es szezonhoz hasonlóan jövőre ismét elmarad a Német Nagydíj.

A Hockenheimringre tervezett futamot azért nem rendezik meg, mert a versenypályát üzemeltető cég nem tudott megegyezni Bernie Ecclestone-nal, a szakág vezetőjével.

"Ez rendkívül sajnálatos, de nem meglepő, hiszen a július 30-i dátum eddig is csak feltételesen szerepelt a jövő évi versenynaptárban, mivel nem rendelkezünk érvényes szerződéssel" - nyilatkozta csütörtökön Georg Seiler vezérigazgató. Hozzátette: Ecclestone kompromisszumkészségének hiánya miatt nem jött létre a megállapodás, ugyanis ők minden gazdasági kockázatot kizártak a nagydíjjal összefüggésben, ami a helyszínek esetében a rendezés feltétele.

Tavaly - 1955-öt követően - azért nem volt Forma-1-es verseny Németországban, mert a Nürburgring és a Hockenheimring vezetői sem tudtak megállapodni az anyagi részletekről Ecclestone-nal, aki a közelmúltban már hangot adott kételyeinek a jövő évi futammal kapcsolatban, és leszögezte, hogy a németek semmiféle pénzügyi támogatásra nem számíthatnak tőle.

Eddig 76 alkalommal szerepelt Németországban a Forma-1 mezőnye, 35-ször Hockenheimben, negyvenszer a Nürburgringen, egyszer pedig Berlinben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei jövő szerdán Bécsben véglegesítik a 2017-es versenynaptárt, amely minden bizonnyal húsz helyszínt tartalmaz majd, tehát a korábban szintén kérdéses Kanadai és Brazil Nagydíjat meg fogják rendezni.

A dpa német hírügynökség jelentése szerint amint véglegessé válik a németországi verseny törlése, a július 23-ra tervezett Magyar Nagydíj átkerül július 30-ra. 

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×