eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Megvan a jövő évi Dakar útvonala

Nyilvánosságra hozták a 2017-es Dakar-rali útvonalát, amely a verseny története során először érinti Paraguayt.

A szerdai párizsi bemutatón kiderült, hogy a január 2. és 14. között megrendezésre kerülő verseny 12 szakaszból áll majd, amelyek során az indulóknak 8800 kilométert kell teljesíteniük, ebből 4000 kilométer lesz a gyorsasági szakasz.

"Majdnem hat napon keresztül extrém magassági körülmények között fognak versenyezni a résztvevők, hiszen a Dakar 2009-es Dél-Amerikába költöztetése óta még soha nem járt ennyire északon a mezőny, mint jövőre, amikor Bolíviában öt szakaszon keresztül 3500 méteres lesz az átlagmagasság. Ha ez nem lenne elég, a pihenőnapra is a világ legmagasabban fekvő fővárosában, a 3600 méteren fekvő La Pazban kerül majd sor" - mondta Étienne Lavigne versenyigazgató.

A jövő évi Dakar befutója szokás szerint Buenos Airesben lesz, míg a rajtja a paraguayi Asunciónban - ezt az országot korábban még soha nem érintette a mezőny.

Az 1978 óta megrendezett Dakar-rali, mely a világ legnehezebb tereprali-versenye, azok után költözött 2009-ben Dél-Amerikába, hogy a 2008-as viadalt az afrikai terrorfenyegetettség miatt törölni kellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×