eur:
392.39
usd:
362.31
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Hamilton rajtolhat az élről

A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Formula-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzését, amelyen legnagyobb riválisa, a világbajnoki pontversenyben vezető csapattársa, Nico Rosberg második lett.

A 31 éves Hamiltonnak ez pályafutása 59., s az idei 10. pole pozíciója, így van esélye arra, hogy csökkentsen valamelyest a mostani 26 pontos hátrányán Rosberggel szemben. Utóbbi pilóta akár vb-győztes is lehet most Mexikóban, ehhez viszont győznie kell, s Hamilton nem zárhat a tizediknél jobb helyen. A szombati időmérőn a harmadik rajthelyet Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője szerezte meg, mellőle csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo startolhat.

Nico Hülkenberg, a Force India német pilótája megelőzte a kvalifikáción a két Ferrarit, a finn Kimi Räikkönen ugyanis hatodik, míg a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel csak hetedik lett.

A hazai közönség előtt szereplő Sergio Perez, Hülkenberg csapattársa a 12. rajtkockát szerezte meg, míg a mezőny másik mexikói pilótája, Esteban Gutierrez (Haas) a 17. pozícióból kezdheti majd meg a versenyt.

A brit Jolyon Palmer (Renault) az autójának műszaki problémája miatt nem vett részt az időmérőn, s az utolsó helyről rajtol majd.

A 71 körös Mexikói Nagydíj vasárnap - magyar idő szerint - 20 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×