eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Geráék könyörtelenek voltak

Áldozatokkal is járt a magyar labdarúgó-válogatott lettek elleni kétgólos győzelme, hiszen Gera Zoltánt le kellett cserélni. A szövetségi kapitány és a játékosok is elégedettek voltak a sikerrel. A nemzeti együttes november 13-án Andorra ellen folytatja a világbajnoki selejtező-sorozatot.

A rigai találkozón Gera Zoltán egy ütközés közben komoly rúgást kapott a lábára, ezért nem folytathatta a játékot. A meccs után a nemzeti együttes irányítója elmondta, hogy aláfordult a bokája.

“Azonnal tudtam, hogy baj van. Szenvedtem vele pár percig, egyre jobban fájt, de a második gól után már biztos voltam benne, hogy megnyerjük a meccset, ezért cserét kértem” – elevenítette fel.

A Ferencváros játékosa bízik benne, hogy minél hamarabb felépül a sérüléséből.

Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sportnak a rigai találkozó után arról beszélt, hogy a magyar válogatott nehéz mérkőzésen győzött Lettországban. A szakvezető szerint a legfontosabb a győzelem volt, ezért elégedett. Elismerte, hogy több helyzetben szerencséje is volt a magyar csapatnak.

A sikerhez az is kellett, hogy domináljuk a játékot, minél többet támadjunk – vélekedett Bernd Storck, aki hangsúlyozta, a kapus Gulácsi Péter jó teljesítménye is fontos volt a győzelemhez.

Hozzátette: a fiatal játékosok is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Az első gól szerzője, Gyurcsó Ádám arról beszélt, hogy a várakozásoknak megfelelően nem volt könnyű a lettekkel játszani, de a szurkolók sokat segítettek. A szélső kiemelte, a legfontosabb az volt, hogy kétszer is eredményesek voltak, de ehhez a biztos védekezésre is szükség volt.

Marians Pahars, a lettek szövetségi kapitánya a találkozó után azt emelte ki, hogy bár jól játszott csapata, a vereség miatt nem lehet elégedett. A tréner szerint a magyarok könyörtelenül kihasználták a helyzeteiket, a lett játékosok viszont kihagyták a lehetőségeinket.

A B csoport élén a százszázalékos Svájc áll 9 ponttal, a második Portugália 6 ponttal, a magyar válogatott 4 ponttal a harmadik a szintén 4 pontos Feröer-szigetek előtt. A magyar együttes legközelebb november 13-án Andorrát fogadja a vb-selejtezősorozat negyedik fordulójában.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×