eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Dénes Ferenc: hiányzik az ellenőrzés a sportrendszerből

A megfelelő ellenőrzés a kulcsa az állami pénzek szétosztásának - hangsúlyozta Dénes Ferenc sportközgazdász. A korábbi sportügyekért felelős helyettes államtitkár szerint indokolt a rendszer átalakítása.

A kormányzat helyesen vonta le azt a következtetést, hogy a továbbiakban az állami bürokrácia foglalkozzon az állami sportfinanszírozással – mondta Dénes Ferenc sportközgazdász annak kapcsán, hogy a sporttörvény módosításával átalakul a terület irányítási és finanszírozási rendszere.

„A korábbi átalakítás logikája az volt, hogy alapvetően az olimpiai sikerekhez és az ehhez kapcsolódó utánpótlás-neveléshez van szükség a pénzre, ezért ossza szét ezt az a szervezet, amely ezekért szakmailag felel. Olaszországban is az olimpiai bizottság a fő finanszírozója az olimpiai sportágaknak. Magyarországon nem ez a rendszer alakult ki, és nem volt ennek hagyománya, a MOB-nak igazából nem volt szervezeti rendszere sem, s nekem úgy tűnik, hogy az elmúlt években nem is nagyon sikerült ezt jól felépíteni a testületen belül. A MOB klasszikus magyarországi civil szervezet, civil mentalitással” – fejtette ki az InfoRádió állandó szakértője.

Dénes Ferenc szerint nincs önmagában üdvözítő rendszer, meg kell látni, hogy felnő-e a feladathoz a sportállamtitkárság, a személyi állomány alkalmas-e a szerepre.

„A legfontosabb dolognak az ellenőrzést tartom, ez nagyon hiányzik a magyar sportrendszerből. Abban reménykedem, hogy erre megfelelő hangsúlyt fog fektetni az államtitkárság” – emelte ki a korábbi sportügyekért felelős helyettes államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×