eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A válogatottak a vérüket adták

Rendkívül fontos, hogy a magyar klubok egységes fizikai felkészítést nyújtsanak a játékosoknak Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint, akinek együttese jövő kedden a Feröer-szigetek vendégeként kezdi meg a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatát.

"A Vasas, a Ferencváros és a Haladás már a szövetség által javasolt rendszer szerint teszteli az idény előtt a játékosokat" - mondta a német szakvezető azon a szerdai fizikai felmérésen, amelyen a külföldről hazaérkezett, valamint a múlt heti felmérést kihagyó futballisták vettek részt.

A játékosok a sajtónyilvános felmérésen háromszor 400 métert futottak különböző tempóban, majd vért vettek tőlük.

Storck szerint nagyon fontosak a tesztek, mert tudniuk kell, milyen szinten vannak a játékosok és onnan hova tudnak fejlődni. Kitért Szalai Ádámra is, aki neurológiai vizsgálatokon vett részt, ezek eredménye után dől el, játszhat-e a feröeriek ellen.

"Jó felkészülésen vagyok túl, három hétig voltunk Portugáliában. Remélem, hogy jó szezonom lesz" - mondta Németh Krisztián, az al-Garafa támadója, aki hozzátette, van egy hetük felkészülni a feröeri mérkőzésre, amelyet mindenki pozitívan vár. "Sokunk hosszú ideje nem játszott műfüvön, ez megnehezíti a dolgunkat, de a héten ilyen talajon edzünk, így mire odaérünk, ez nem fog problémát jelenteni".

Németh kitért arra is, hogy a visszavonult Király Gábor és Juhász Roland, illetve a sérült Gera Zoltán pótlása komoly feladatot jelent. Szerinte az a cél, hogy betöltsék a posztjukat, és ugyanolyan szellemben tudjanak játszani, mint amikor ők a csapat tagjai voltak.

Kiemelte, az Európa-bajnok portugálok a selejtezőcsoport esélyesei, a magyar válogatott pedig a svájciakkal lehet harcban a második helyért, de úgy gondolja, egyik ellenfél sem nézheti le a magyarokat.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×