eur:
392.54
usd:
362.57
bux:
72014.28
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Kamion Eb: így áll Kiss Norbert a második futam után

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője harmadik lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának szombat délutáni második futamán, a Hungaroringen.

A 31 éves szombathelyi pilóta a szombati első versenyen másodikként ért célba, így a hetedik helyről vágott neki a második futamnak. Az első két kört követően már az ötödik pozíciót foglalta el, majd az ötödik körben a pontversenyben második Adam Lackót maga mögé utasítva átvette a negyedik helyet. A hét-nyolc kamiont magába foglaló "főmezőnyben" végig rendkívül kiélezett csata folyt, szorosan követték egymást a gépek. Kiss újabb helyet lépett előre, majd nagy csatát folytatott a cseh Frantisek Vojtisekkel, ám a kilencedik körben a hátulról érkező Jochen Hahn kitolta a pályáról, így a negyedik helyre csúszott vissza. Pazar kifékezéssel Kiss az utolsó kör elején visszavette a harmadik pozíciót, sőt, a kör végén a célegyenesre fordító kanyarban utol is érte, majd meglökte Vojtiseket. A cseh pilóta a falnak csapódott, és kiesett. A magyar versenyző végül harmadikként ért be.

"Még jobban sikerültek a beállítások, mint az első futamon, s jól is haladtam előre, amíg utol nem értem Frankie-t" - nyilatkozta Kiss a futam után. Hozzátette, a cseh versenyző egész futamon nagyon a védekezésre koncentrált, ezért alakult ki tumultus mögötte, amelyben többször összeértek a versenyzők, s ő maga is kicsúszott egyszer. "Sajnálom, ami az utolsó kanyarban történt, meglepett, hogy kigyorsítás helyett fékezett, így hozzáértem, ő pedig kicsúszott."

A versenyt a német Stephanie Halm nyerte fölényesen. Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője ötödik lett.

Vasárnap 9.45 órától kerül sor a második időmérőre, a harmadik futam 14.10-kor rajtol a Hungaroringen.

Végeredmény, 2. futam (11 kör, 48,191 km):

------------------------------------------------

1. Stephanie Halm (német, MAN)

2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 másodperc hátrány

3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 16.860 mp h.

korábban:

1. futam:

1. Jochen Hahn (német, MAN)

2. Kiss 2.219 másodperc hátrány

3. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 3.255 mp h.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×