eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája - A Kiellel játszik a Veszprém

A háromszoros győztes német THW Kiel lesz az ellenfele az MVM Veszprémnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A másik ágon a lengyel Kielce a francia PSG-vel csap majd össze - derült ki a sorozat Final Fourjának keddi kölni sorsolásán.

"Sok sérültjük volt ebben a szezonban, ám közülük többen felépültek - kezdte a Kiel bemutatását Xavi Sabaté vezetőedző a veszprémiek honlapján. - Kölnben minden csapat komoly játékerőt képvisel, az elmúlt két évben megtapasztalhattuk milyen nehéz a Final Fourban játszani. Szerintem nincs favoritja a négyes döntőnek, mivel az összes csapat nagyon erős, így mindegyik mérkőzés kimondottan kemény lesz, és bármi megtörténhet ezek során" - folytatta a spanyol tréner, aki szerint a Kiel erejét már az jelzi, hogy ez lesz a hatodik Final Fourja.

Sulic Renato, a veszprémiek beállósa - aki pénteken tette le a magyar állampolgársági esküt - elmondta, már a sorsolás előtt is érezte, hogy a Kielt kapják.

"Biztos, hogy kemény meccs lesz, de a másik két csapattal szemben is az lenne. A Final Fourban nem igazán számít már, hogy ki ellen játszol, hiszen minden résztvevő szinte ugyanolyan erős. A lényeg, hogy még két meccset megnyerj a Bajnokok Ligájában."

A Kiel és a Veszprém a BL mostani kiírásában már a csoportküzdelmek során is találkozott egymással. Október 17-én a Veszprém Arénában 29-27-re győzött a magyar bajnokcsapat, míg december 6-án Kielben egy góllal, 25-24-re a németek nyertek. A Kiel búcsúztatta a nyolcaddöntőben a Szegedet 65-62-es összesítéssel, majd a nyolc között a címvédő Barcelonát ejtette ki.

Tavaly szintén a legjobb négy között csapott össze a két együttes, a Veszprém 31-27-es győzelme akkor azt jelentette: a magyar csapat története első döntőjét játszhatta azóta, hogy Final Fourt rendeznek a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az elődöntőkre május 28-án szombaton, míg a helyosztókra másnap kerül sor Kölnben.

A Final Four programja:

----------------------

május 28., szombat:

elődöntők:

KS Vive Tauron Kielce (lengyel) - Paris Saint-Germain (francia) 15.15

THW Kiel (német)-MVM Veszprém 18.00

május 29., vasárnap:

bronzmérkőzés 15.15

döntő 18.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×