eur:
394.87
usd:
367.61
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Európa Liga - Dráma Liverpoolban

A 91. percben szerzett góllal nyert 4-3-ra a Liverpool a vendég Borussia Dortmund ellen, és jutott 5-4-es összesítéssel a labdarúgó Európa Liga elődöntőjébe, míg a Sahtar Donyeck és a Villarreal magabiztosan került a négy közé.

A csütörtök esti negyeddöntős visszavágón a Dortmund - amely egy hete otthon 1-1-re volt képes - a 9. percben már 2-0-ra vezetett Liverpoolban. Jürgen Klopp, az angol csapat trénere, a Borussia korábbi sikerkovácsa próbálta felrázni együttesét, és 1-3 után sikerült az egyenlítés. A hajrában már csak egy hazai gólra volt szükség a továbbjutáshoz, ezt végül Dejan Lovren szerezte meg a 91. percben.

A Sahtar azt követően, hogy az első felvonáson győzött a Braga vendégeként, ezúttal hengerelt, és könnyedén került a négy közé. Érdekesség, hogy Ricardo Ferreira két öngólt is vétett.

Tizenegyes párbaj után elődöntős a címvédő Sevilla

A címvédő Sevilla bejutott a labdarúgó Európa Liga elődöntőjébe, miután tizenegyes párbaj után legyőzte a vendég Athletic Bilbaót.

A 2014-ben és tavaly is győztes Sevilla egy hete 2-1-re győzött Bilbaóban, és hiába került most hátrányba az 57. percben, gyorsan egyenlített. Azonban Raul Garcia találata a hosszabbítást jelentette. A ráadásban a sevillai Kevin Gameiro a kapufát találta el, míg társának, Cokénak az ollózását a gólvonal elől vágták ki a védők.

Mivel nem esett gól, következtek a 11-esek. A Sevilla nem hibázott, a vendégektől viszont Benat rontott, így a hazaiak jutottak tovább.

Az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:

Sevilla (spanyol)-Athletic Bilbao (spanyol) 1-2 (0-0, 1-2, 1-2), 11-esekkel: 5-4

gól: Gameiro (59.), illetve Aduriz (57.), Garcia (80.)

Továbbjutott: Sevilla, 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel.

Sahtar Donyeck (ukrán)-Braga (portugál) 4-0 (2-0)

gól: Srna (25. -11-esből), Ferreira (42., 74. - mindkettő öngól), Kovalenko (50.)

Tj.: Donyeck, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel

Sparta Praha (cseh)-Villarreal (spanyol) 2-4 (0-3)

gól: Dockal (65.), Krejci (71.), illetve Bakambu (5., 49.), Castillejo (43.), Soriano (45+1.),

Tj.: Villarreal, kettős győzelemmel, 6-3-as összesítéssel.

A Villarreal, amely a hazai 2-1 után egy félidő alatt háromszor talált be a vendéglátó Sparta Praha kapujába, már 4-0-ra vezetett, és a végén kiengedhetett.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×