eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Antoine Griezmann két gólja kiejtette a Barcelonát

Elvérzett a címvédő a Bajnokok Ligájában, az Atlético 2-0-ra megverte, s 3-2-vel kiejtette a Barcelonát. A Bayern 2-2-es döntetlennel, 3-2-es összesítéssel ment tovább a Benfica ellen.

A két vendégcsapat egygólos előnyt szerzett az odavágón: a címvédő katalán együttes 2-1-re, a bajor gárda pedig 1-0-ra nyert.

LISSZABON. Pep Guardiola, nem kis meglepetésre,  kihagyta a kezdő csapatából Robert Lewandowskit, a leggólerősebb játékosát. Juan Bernat is csak a kispadra ülhet, az első mérkőzés alaptizenegyéhez képest Javi Martínez és Xabi Alonso is kezd. A Bayern: Neuer – Lahm, Kimmich, Martinez, Alaba – Xabi Alonso, Vidal – Ribéry, Thiago, Douglas Costa – Müller.   

A Benfica sem játszik a legerősebb tizenegyével, méghozzá kényszerből. A brazil Jonas, a házi gólkirály az eltiltását tölti. SL Benfica: Ederson – Fejsa, Jimenez, Lindelöf, Salvio – Eliseu, Pizzi – Jardel, Almeida, Carcela-Gonzalez – Sanches.

MADRID Az Atléticóból hiányzik az első mérkőzésen kiállított, s ezért eltiltott Fernando Torres. Atlético: Oblak – Juanfran, Godin, Lucas, Luis Filipe – Augusto, Gabi, Koke, Saúl – Carrasco, Griezmann. A Barcelona nem változtatott, a német Marc-André ter Stegen előtt a legerősebbnek tartott mezőnyjátékos-kontingens szerepel: Daniel Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar.

MADRID . Gabi előtt adódott az első lövőhelyzet, a kapu fölé rúgta a labdát. 

LISSZABON. Eliseu megpróbálkozott egy távoli lövéssel, lesz még ennél jobb kísérlet a mérkőzésen. 

MADRID. Griezmann csúsztatott, a német kapus eldőlve védett. 

LISSZABON. Hiába játszott eddig a Bayern fölényben, a portugálok Raúl Jiménez góljával ledolgozták a hátrányukat. A mexikói játékos a védők között, fejjel vette be Manuel Neuer kapuját. SL Benfica–Bayern 1-0. 

MADRID. Az első félóra végén Pique a tizenhatoson belüli szerelése okozott izgalmat. Carrasco büntetőt reklamált kezezés miatt, nem volt igaza. 

LISSZABON. Raúl Jiménez újra ígéretes helyzetbe került, de gyengén lőtt. 

MADRID. Az Atlético továbbjutásra áll. A 36. percben Antoine Griezmann csodálatos labdát kapott Saúltól, be is bólintotta. Atlético–Barcelona 1-0. 

LISSZABON. Arturo Vidal, aki az első mérkőzésen az egyetlen gólt szerezte, 17 méterről a felső sarokba lőtt a kapus, Ederson által kiütött labdát. SL Benfica–Bayern 1-1. 

Megkezdődtek a második félidők. 

MADRID. Az Atlético egy újabb kapufával jelezte, hogy uralja a meccset. Saúl fejelt.

LISSZABON Thomas Müller góljával a Bayern több mint megnyugtató előnybe került. SL Benfica–Bayern 1-2.

MADRID. Griezmann kilépett, üldözték a védők, nem lőtt jól. A másik oldalon egyedül Suárez veszélyes. 

LISSZABON. Douglas Costa csavarása után a labda a kapufán csattant. 

MADRID. Nagyon támadott a Barcelona, beszorította az Atléticót, de a hazaiak továbbra is 1-0-ra vezetnek. 

LISSZABON. Talisca szabadrúgás-góljával a Benfica kiegyenlített, de még két gól kellene a portugáloknak a továbbjutáshoz. SL Benfica–Bayern 2-2.

MADRID. Suárez próbálkozását Oblak védte. 

MADRID. Filipe Luis végigvitt egy kontrát, Iniesta a saját tizenhatosán belül vetődve kezezett, A piros lap elmaradt, a büntető nem. A tizenegyest Antoine Griezmann belőtte. Atlético Madrid–Barcelona 2-0. Három perce (meg még egy kicsi) maradt a Barcelonának, hogy egy gólt szerezve legalább a hosszabbítást kiharcolja. 

LISSZABON. Beállt Lewandowski, Talisca újra próbálkozott, de az eredmény nem változott. 

MADRID. Öt perc a hosszabbítás. Gabi a tizenhatoson belül kezezett, fura, de annak az Iniestának a labdájába nyúlt bele, aki piros lapot kaphatott volna. A 16 és fél méteres szabadrúgást Messi a kapu fölé emelte. 

LISSZABON. Talisca ismét helyzetbe került, de maradt az eredmény. 

MADRID. Vége! Az Atlético Madrid 2-0-ra nyert, s 2-1-es összesítéssel továbbjutott. A védő elbúcsúzott. Nem törik meg az átok, nem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában. 

LISSZABON. A Bayern 3-2-es összesítéssel továbbjutott, a hazai 1-0 után 2-2-re végzett. 

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében mind a négy párban 3-2 alakult ki, az Atlético Madrid, a Bayern München, a Manchester City és a Real Madrid várhatja a pénteki sorsolást. 

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×