eur:
394.09
usd:
363.57
bux:
71104.05
2024. július 8. hétfő Ellák

Ez a döntés született Kiss László ügyében

Megerősítette posztján Kiss Lászlót, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányát a szövetség elnöksége és az edzőbizottság. Mindkét testület egységesen döntött úgy, hogy változatlanul bizalmat ad a szakvezetőnek.

A Magyar Úszó Szövetség szerdán délelőtt két ülést tartott. Előbb a sportág vezetői, majd az Edzőbizottság tagjai szavaztak arról, hogy Kiss László változatlanul szövetségi kapitányként tevékenykedjen, vagy le kell-e váltani. A jelenlévők mindkét találkozón egységesen úgy döntöttek, hogy a szövetségi kapitánynak változatlanul bizalmat adnak - tudatta a szervezet.

Hozzátették: az Edzőbizottság tagjai mindezt egy közleményben aláírásukkal erősítették meg.

 A Privátkopó.hu portálon jelent meg, hogy Kiss Lászlót, a Ferencváros akkori úszóját 1962-ben 3 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt. A kapitány letöltötte büntetését. Később a Spartacus vezetőedzője lett. Tanítványai közül Egerszegi Krisztina öt, Kovács Ágnes egy olimpiai aranyérmet nyert.

A magyar úszóedzők újfent megerősítik kiállásukat Kiss László mellett

Akik a magyar sportban, ezen belül a honi úszó életben tevékenykednek, mindannyian hallottak arról, hogy Kiss Lászlóval szemben 55 évvel ezelőtt milyen ítélet született. A történtek ellenére módot kapott arra, hogy a sportágban dolgozhasson; a mögöttünk álló több mint fél évszázadban edzőként, pedagógusként, kapitányként példás munkát végzett, amelyet pártállástól függetlenül több kormány is a legteljesebb mértékben elismer, kevés sportember büszkélkedhet annyi kitüntetéssel, mint ő.

Nem kérdés előttünk, hogy Kiss Lászlót a bíróság egykor elítélte, ugyanakkor mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy teljesítményével, helytállásával feledtesse bűnét. A szövetségi kapitánynak ez – előttünk – sikerült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×