eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Vége a zokogó Ronaldo pályafutásának az újabb súlyos sérülés után? - videó

Ismét megsérült Ronaldo, a világ legeredményesebb aktív futballistája. Az újabb sérülés miatt legalább kilenc hónapot kell kihagynia a Milan brazil csatárának, és kérdésessé vált, hogy egyáltalán visszatérhet-e még valamikor a pályára.

Mindössze három perccel korábban állt be csereként Ronaldo a Milan együttesébe a Livorno elleni szerda bajnokin, amikor megsérült. A kétszeres aranylabdás brazil támadó egy beívelés után rosszul támasztott ki, aminek következtében elszakadtak a szalagok a már sokszor műtött bal térdében.

"Egy szörnyű, különös hangot hallottam, mint egy reccsenés" - mondta a Livorno kapusa, Marco Amelia, aki közelről látta a sérülést. Az eset után egyébként a Livorno játékosa kézzel ért a labdához, ami miatt büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Pirlo értékesítette, ezzel egyenlített a Milan a San Siróban.

Ronaldót a sérülés miatt le kellett cserélni, a fájdalomtól zokogó csatárt hordágyon vitték le. A hasonló sérüléseknél kilenc hónapa a gyógyulási idő, de nehezítheti a brazil támadó helyzetét, hogy neki nem ez az első ilyen esete.

A kétszeres világbajnok labdarúgó hasonló sérülést szenvedett 1999 novemberében, még az Inter játékosaként, csak akkor a másik térdében szakadtak el a szalagok.

Akkor fél év után visszatért a pályára, de hét percet követően ismét megsérült, és több mint másfél évig tartott, amíg teljesen rendbejött. A bal térdével is sok problémája volt, többször műtötték az elmúlt években, ami miatt többször is hónapokat kellett kihagynia.

A Milan játékosai a mérkőzés után azonnal a kórházba siettek, hogy meglátogassák a brazil futballistát.

"Nem akarom azt mondani, hogy vége a pályafutásának, mert ezt egyedül az idő döntheti el. Mi mindannyian mellette állunk" - mondta a Milan edzője, Carlo Ancelotti.

"Sajnos ez nem volt egy jó este Ronaldo sérülése miatt. Nagy fájdalmai voltak, sírt, és ahogy megöleltem, a könnyei rám is hullottak. Azt mondtam neki, hogy támogatjuk. A Milan már korábban is megmutatta, hogy nem hagyja magára sérült futballistáit" - nyilatkozta Adriano Galliano, a piros-feketék alelnöke.

A klubvezető ezzel arra is utalhatott, hogy a Milan így várhatóan meghosszabbítja Ronaldo év végén lejáró szerződését. A milánói klub korábban hasonló gesztust tett Fernando Redondóval is, aki 2000-es leigazolása után röviddel megsérült, háromszor is megműtötték a térdét, de legjobb formáját már soha nem nyerte vissza.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×