eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Temesvári: Szávay Ágnesnek meg kell tanulnia kezelni a nyomást

Szávay Ágnes egyesben már az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az év első Grand Slam-versenyén. A világranglista 19. helyén álló magyar játékos három szettben, 3:6, 6:4, 7:5 arányban veszített az orosz Makarovával szemben. Temesvári Andrea Roland Garros-győztes teniszező szerint a párosban és vegyes párosban aratott győzelmek hozhatják vissza Szávay Ágnes önbizalmát.

Nem láttuk a találkozót, lehet, hogy csak kevésen múlott Szávay Ágnes veresége az orosz Makarovával szemben - mondta az InfoRádiónak Temesvári Andrea Roland Garros-győztes teniszező.

Kifejtette: jelenleg a 19 éves magyar játékost nyomja az a teher, hogy kiemeltként mindenki őt akarja legyőzni, jobban készülnek ellene, ráadásul egy 20. kiemeltet legyőzni plusz pontokat jelent a világranglistán is.

Áginak bele kell jönnie ezekbe a versenyekbe, és meg kell tanulnia kezelni a nyomást - vélekedett Temesvári Andrea. Hangsúlyozta: nem egyszerű dolog az, hogy nem elég jól játszani, hanem másként is kell hozzáállni a versenyzéshez.

A tavaly őszi sérülés miatti meccshiány a legfontosabb labdamenetekben éreztetheti hatását - közölte az egykori teniszező. Temesvári Andrea szerint az önbizalomhiány is elég ahhoz, hogy egy szoros helyzetben bután vagy nem bátran döntsön a teniszező.

Szávay Ágnes párosban és vegyes párosban még javíthat, ennek kapcsán a Roland Garros-győztes teniszező közölte: minél több meccset nyer meg a magyar teniszező, a sikerek annál könnyebben segíthetik őt visszalendíteni korábbi formájához.

Kell egy nehéz, de jó győzelem egyéniben is, és akkor Ági sok mindenre képes lehet ebben az évben - mondta Temesvári Andrea.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 22:25
×
×
×
×