eur:
397.18
usd:
356.58
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

A Chelsea hengerelt és továbbjutott - videók

A Chelsea idegenben 4-0-ra kiütötte a Rosenborgot a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör ötödik fordulójában. A londoni együttes sikerével már bejutott a nyolcaddöntőbe. A szerda este pályára lépett csapatok közül a Chelsea-n kívül csak a Milan jutott már tovább.

Ellentétben a kedden pályára lépett két angol csapattal, a szerdaiak számára nagyon is éles az ötödik forduló mérkőzése. A négy csoportból még egyikben sem dőlt el a továbbjutás - de mindegyikben lehet továbbjutó szerda estére. A Milan, például, azért is igyekszik majd, hogy a jövő heti, Japánba utazás előtt ne kelljen a legjobbaknak pályára lépni a Celtic ellen.

A Liverpool számára a hátralévő két csoportmérkőzés élet-halál harc is egyben. A Vörösöknek nyerni kell a Porto ellen is - s ha olyan jól játszanak, mint a gólrekordot hozó, Besiktas elleni fellépésük, erre minden esélyük megvan.

Javier Mascherano visszatér a csapatba, ám Agger, Pennant és Xabi Alonso továbbra is sérült. Steven Gerrard a hagyományos liverpooli lelkesedésre épít, s hangsúlyozta a mérkőzés előtt, hogy reméli, a csapatot nem veti vissza Benítez menedzser és a tulajdonosok vitája.

A másik ágon a Besiktas az utóbbi hetekben jó formába lendült Marseille-t fogadja. Lorik Cana, az OM csapatkapitánya valószínűleg visszatérhet a csapatba.

A Liverpool már megoldotta a csoportkör második felére rendelt feladat kétharmadát: pocsék kezdés után kétszer is győzött. A Besiktas elleni 8-0 után a Portót is kiütötte. Rafa Benítez csapata a spanyol Fernando Torres pályafutása első BL-góljával szerzett vezetést a találkozó elején, ezt a játék képe alapján váratlanul, Lisandro Lopes, ugyancsak fejessel kiegyenlítette.

A gól felhozta a portugálokat, hullámzó lett a játék. A Liverpool a második félidő elején fölénybe, de meddő fölénybe került. Akkoriban a csapat legjobbja a közönsége volt: lankadatlan hajtotta előre kedvenceit. Harry Kewell beállása hozta meg a fordulatot, az ausztrál középpályás labdájából Fernando Torres remek egyéni alakítás után szerzett újra előnyt.

Ez a gól eldöntötte a mérkőzést, Gerrard büntetőből lőtt találata és Crouch fejes gólja már csak a különbséget növelte. A Liverpool 12-1-es gólkülönbséggel zárta utóbbi két BL-meccsét, de így is csak akkor juthat tovább, ha Marseille-ben legyőzi az OM-et.


A másik találkozón a Besiktas az első félidőben vezetést szerzett Tello révén, ezt Taiwo még kiegyenlítette. Ám az utolsó percekben a brazil Bobo góljával a török csapat nyert, s még maradt reménye az utolsó forduló előtt a továbbjutásra. Igaz, ehhez nyernie kellene Portóban.

A csoport
Besiktas-Marseille 2-1
Liverpool-Porto 4-1
A csoport állása: 1. Porto 8 pont, 2. Marseille 7, 3. Liverpool 7, 4. Besiktas 6.


A Chelsea Trondheimben alaposan visszavágott a Rosenborgnak az első mérkőzésen elkövetett "szemtelenségért". Didier Drogba két, a brazil Alex és Joe Cole egy-egy gólt lőtt. A londoni Kékek a sima győzelemmel továbbjutottak, de a Rosenborg sem esett ki, sőt őrzi a második helyet. A második továbbjutó hely az utolsó körben, Gelsenkirchenben egymás ellen játszó Schalke és Rosenborg között dől majd el.



A Valencia kiesett, miután a harmadik hazai mérkőzését sem tudta megnyerni. A spanyolok a Schalke ellen 55 percen keresztül emberhátrányban játszottak Albelda kiállítása után.

B csoport
Rosenborg-Chelsea 0-4
Valencia-Schalke 0-0
A csoport állása: 1. Chelsea 11 pont, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 5, 4. Valencia 4


A C csoportban a forduló előtt a harmadik és a negyedik helyen álló csapat is győzött, így még mind a négy gárda esélyes a továbbjutásra. Az Olympiakosz mind a három idegenbeli mérkőzésén legalább két gólt szerzett, s a legutóbbi kettővel nyerni tudott a római Olimpiai Stadionban.

Goran Pandev ugyan vezetést szerzett a Laziónak az első félóra végén, de az argentin Luciano Galletti öt perccel később egyenlített. A második félidőben két szerb döntött: Predrag Djordjevics, a BL-ősz egyik legjobb előkészítője ezúttal a korábban a Lazióban is szerepelt Darko Kovacsevicset hozta elhibázhatatlan helyzetbe.

A Real Madrid gyenge mérleget tud felmutatni általában a német csapatok ellen vívott mérkőzésein, s az utóbbi időben gyengén szerepel idegenben. Ezeket tudva talán nem bomba meglepetés a brémai veresége - de azért jegyezzük meg, a Werder négy kulcsjátékosa nélkül érte el ezt a sikert. Rosenberg, Sanogo és Hunt szerezte a hazaiak, Robinho és Van Nistelrooy a vendégek góljait. A Real Madrid 1-0-nál és 3-1-nél szerzett gólt.



C csoport
Werder Bremen-Real Madrid 3-2
Lazio-Olympiakosz 1-2
A csoport állása: 1. Real Madrid 8 pont, 2. Olympiakosz 8, 3. Werder Bremen 6., 4. Lazio 5


Fantasztikus mérkőzést játszott egymással a Sahtar és a Celtic Glasgowban. A brazilok köré épített ukrán "bányászok" Brandao révén az ötödik percben előnyt szereztek, de a Celtic a 45- és a 92. percben is gólt szerzett. Jarosik az első, a csereként beállt Massimo Donnati a második játékrészt zárta le góljával. A skótok éppen úgy a találkozó hajrájában harcolták ki a győzelmet, mint a Milan elleni hazai meccsükön.



Mivel korábban a Sahtar két góllal megverte a Celticet Donyeckben, még az ukránok sem estek ki. Ha a Celtic kikap Milánóban, ők pedig megverik a Benficát, kilenc ponttal tovább tudnak jutni.

A Milan már továbbjutott, s a klubvilágbajnokságra, Japánba való indulása előtt (már jövő kedden!) aligha rángatja majd az istrángot a Celtic ellen. Alighanem a kulcsembereket Carlo Ancelotti pihentetni fogja. Rossz helyzet - a Sahtar szempontjából. A lisszaboni mérkőzés góljait Pirlo (15. perc) és Maxi Perreira (20. perc) szerezték.



D csoport
Benfica-AC Milan 1-1
Celtic-Sahtar 2-1
A csoport állása: 1. Milan 10 pont, 2. Celtic 9, 3. Sahtar 6 pont, 4. Benfica 4

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×