eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

"A nő a futballban istencsapás" - mondja a híres edző

Szabó József, a Dinamo Kijev szeptember végén kinevezett régi-új edzője szerint elsősorban a játékosok feleségei, illetve a barátnői a hibásak a csapat gyenge szerepléséért. Ezért mostantól ugrásszerűen megnő a közös edzőtáborozások száma.

A Dinamo Kijev - amellyel kapcsolatban aligha kell külön hangsúlyozni, hogy az ukrán futballtörténelem legeredményesebb csapata, 1992 óta tizenkétszer nyerte meg az ukrán bajnokságot - múltjához méltatlanul kezdte az idényt.

Augusztusban és szeptemberben több meglepő vereséget is szenvedett, többször is a bajnoki tabella második felében foglalt helyet. A Bajnokok Ligájában két mérkőzéséből kettőt elveszített.

Az első után Anatolij Demjanenkót, az addigi vezetőedzőt Szurhisz elnök leváltotta, s visszatért a csapathoz Szabó József.

A kárpátaljai edző - egykori, világbajnokságon is szerepelt, szovjet válogatott középpályás - keze alatt előrelépett a csapat, de még mindig messze van valódi tudásától.

Szabó szerint elsősorban a rossz erőállapot a kudarcok oka, amiatt pedig a hölgyek a felelősek.

Szabó azt mondta: "Mostantól gyakrabban megyünk edzőtáborba, mert a nők istencsapást jelentenek a futball számára. Nem értik meg, hogy a férfiaknak dolgozni kell. Ráadásul nagyon is kemény munkát végezni."

A Dinamo Kijev immár harmadik az ukrán bajnokságban - de hátránya 10 pont a Sahtar Doneck ellen. A legutóbbi, a Zarja Luhanszk ellen idegenben 2-1-re megnyert mérkőzésen, a szezon során először, csereként játszott a magyar válogatott Farkas Balázs is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×