eur:
396.47
usd:
354.09
bux:
74780.69
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Lesipuskás Nyúl és Zebrákkal hadakozó Farkasok

A Nyúl, azaz Javier Saviola mentette meg a vereségtől a Real Madridot, a bíró volt a mezőny legrosszab embere az Old Traffordon, nem bírtak a Farkasok a Zebrákkal Rómában, a Bayern München megmutatta, ki azz úr a házban Németországban. Meglepő: a négy nagy bajnokság 15 BL-szereplőjéből mindössze hat tudott nyerni a hétvégi fordulókban.

Almunia, Sagna, Toure, Senderos, Clichy, Walcott (Diarra, 72.), Fabregas (Denilson, 71.), Flamini (Song Billong, 77.), Diaby, Eduardo, Adebayor. Ez volt az Arsenal összeállítása a Derby County ellen.

Fabregas és Adebayor vitték a prímet

Nem játszott sem Rosicky, sem Hleb, sem Gilberto Silva, sem Gallas, sem Lehmann - Fabregason kívül alighanem a legnagyobb nevek az Arsenal mai keretében. A csapat mégis ízekre szedte a Derby Countyt, esélyt sem hagyva ellenfelének.

Jól játszott az egész csapat - az Arsenal folytatta veretlen menetelését -, de Cesc Fabregas és Emmanuel Adebayor egyenesen világklasszis formában futballozik az idényben. Amúgy ezt emlegette Billy Davies, a Derby menedzsere is a találkozó után...

A gólszerzők névsora önmagáért beszél: Diaby, Adebayor, Adebayor, Fabregas, Adebayor. A Premier League góllövőlistáján két Arsenal-játékos vezet az Henry utáni korszak első hét fordulója után: Adebayor hat, fabregas négy gólnál jár, s csak Anelka (4) tudja tartani velük a lépést.

Kár volt pihentetni Fernando Torrest

A Liverpool nagy meglepetésre csak döntetlent játszott a Birmingham ellen. Rafa Benítez csak a kispadra ültette Fernando Torrest. A spanyol csatár végül a második félidőben beállt - látványos ollózásával ő járt a legközelebb a gólhoz. De csak közel járt hozzá.

A Chelsea nem játszott rosszul az első félidőben, de semmiképpen sem kerekedett a United fölé az első félidőben. Egységet sugároztak a kezdés előtt, s egységben futballoztak a folytatásban. A Man United alig tudott helyzeteket kialakítani. Az egyiknél Wayne Rooney helyzetbe került a Chelsaea izraeli védőjével, Ben Haimal szemben, de csavarását Cech bravúrral védte.

Rossz bíró az Old Traffordon

A félidő közepén akár büntetőt is rúghatott volna a United - Joe Cole szabálytalankodott Evrával szemben. Később Mikel Obi piros lapot kapott durvának minősített szereléséért, a játékvezető, Mike Dean alighanem elkapkodta a döntést.

Nem kapkodta el, ellenben, a félidő lefújását. Kétpercnyi hosszabbítást jelzett, aztán még tovább engedte a játékot. Akkor fejelte a találkozót valójában eldöntő gólt a kapufa közeléből Carlos Tévez. Ez volt az argentin csatár első gólja új klubjában, hivatalos mérkőzésen.

A második játékrészben Giggs egyszer közel járt a gólszerzéshez, de a United számára a legfontosabb az eredmény tartása volt. Ráadásul a Chelsea egy ízben hálás lehetett a bírónak, aki ki is állíthatta volna a Cristiano Ronaldo ellen szabálytalankodó Joe Cole-t.

A hajrában a Man United növelte az előnyét: Louis Saha büntetőből lőtt Cech kapujába. A Manchester United a 2-0-val az idény eddigi legfölényesebb diadalát aratta a masszív, de a kapura veszélytelen Chelsea ellen.

Anglia, Premier League, 7. forduló
Arsenal-Derby County 5-0
Liverpool-Birmingham 0-0
Middlesbrough-Sunderland 2-2
Reading-Wigan 2-1
Fulham-Manchester City 3-3
Newcastle-West Ham United 3-1
Aston Villa-Everton 2-0
Blackburn-Portsmouth 0-1
Bolton-Tottenham 1-1
Manchester United-Chelsea 2-0

Az élcsoport: 1. Arsenal 16 pont (6 mérkőzés), 2. Manchester United 14, 3. Manchester City 13, 4. Liverpool 12 (6), 5. Newcastle 11 (6), 6. Chelsea 11
A Roma-Juventus rangadón Claudio Ranieri három támadót is pályára küldött, Iaquinta, Del Piero és Trezeguet is kezdett a vendégeknél. Az edző bátor választása hamar kifizetődött. A sárga-bordók David Trezeguet "jubileumi" gólja után hamar hátrányba kerültek, de aztán Francesco Totti két góljával fordítani tudtak.

Del Piero tizenegyest rontott

A Juventus az 50. percben nagy esélyt kapott: a megsérült Tonetto helyére beállt Cicinho és Daniele De Rossi is szabálytalankodott a tizenhatoson belül járó Pavel Nedveddel. Alessandro Del Piero a léc alá akarta lőni, de a kapu fölé emelt. A folytatásban az AS Roma "kivégezhette" volna az ellenfelét, de játékosai a legjobb helyzeteket is kihagyták.

Nagy árat fizettek érte, a Juve legjobbja, Iaquinta a Trezeguet-nek adott, első félidei gólpassz után a hálóba fejelt.

Orsi megtréfálta egykori főnökét


A Livorno-Inter mérkőzésnek a vendégcsapat volt a biztos favoritja. Nando Orsi, a hazaiak edzője nagyon készült a találkozóra, Roberto Mancini első számú segítője volt a Laziónál és később az Internél is. Sikerült is meglepnie csapatának az Intert: De Vezze az 58. másodpercben a kék-feketék kapujába talált.

Zlatan Ibrahimovic mentette meg a milánóiakat: két gólt is szerzett, az egyiket büntetőből. Mindkettő egyenlítő gól volt, mert a Livorno is értékesített egy tizenegyest, Loviso révén. A hajrában az Inter tíz emberrel játszott, miután Maicon felesleges szabálytalansága után piros lapot kapott. Ráadásul a Livorno a végén megnyerhette volna a mérkőzést: Júlio César nagy bravúrral hárította Erjon Bogdani kísérletét.

Maccarone két tizenegyest is kihagyott

A még veretlen Fiorentina, a román Adrian Mutu góljával, lemásolta az előző idényben Cataniában elért eredményét. A hazai csapatot még mindig csak a lelátóról "dirigálhatta" az eltiltott edző, Silvio Baldini. A mezőny legjobbja Sebastien Frey, a Fiorentina kapusa volt.

Az Atalanta 1997 után először nyert a Lazio ellen, amely így első vereségét szenvedte el. S továbbra is nyeretlen.

Sereni, a Torino kapusa "másfél" tizenegyest hárított: az elsőnél, a 31. percben teljes sikerrel járt, a másodiknál kiütötte ugyan a labdát, de az abban a pillanatban már két rontott büntetővel terhelt Maccarone, a Siena csatára közelről a hálóba vágta a labdát.

A Torino emberelőnyben játszott az utolsó szűk negyedórában, Codrea kiállítása miatt. Antonio Di Natale továbbra is szenzációs formában futballozik, tíz nap alatt öt gólt lőtt a válogatottban és az Udinesében. Duplájával az Udinese legyőzte a Regginát.

Olaszország, Serie A, 4. forduló
Empoli-Napoli 0-0
Livorno-Inter 2-2
Milan-Parma 1-1
AS Roma-Juventus 2-2
Torino-Siena 1-1
Udinese-Reggina 2-0
Sampdoria-Genoa 0-0
Atalanta-Lazio 2-1
Catania-Fiorentina 0-1
Cagliari-Palermo 0-1
Az élcsoport: 1. Roma 10 pont, 2. Inter 8, 3. Atalanta 8, 4. Fiorentina 8, 5. Napoli 7, 6. Juventus 7.Szemben az előzővel, ez nem a magyarok hétvégéje volt a Bundesligában. Dárdai Pált kivéve: a középpályás végigjátszotta a Herthában a Dortmund ellen megnyert találkozót, a győzelemmel a berlini csapat szombatról vasárnapra még vezette a tabellát, aztán a forduló végére, a Bayern győzelme után kikötött a második helyen. Pantelics, Lúcio (csak névrokona a Bayern ászának) és Okoronkwo szerezték a hazaiak, Petric a Dortmund góljait.

Husztiák és Hajnalék ezúttal kikaptak

Huszti Szabolcs szenvedő részese volt a Bayer Leverkusen vendégjátékának: a magyar középpályás végig a pályán volt, miközben csapata, a Hannover 3-0-ra kikapott a meglepően jól szereplő vendégcsapattól.

A Bayern München Karlsruhéban - feltehetően Oliver Kahn utolsó bajnoki mérkőzésén szülővárosában - megmutatta, hogy ki az úr a házban. Sima, fölényes győzelmet aratott az eddig jól szereplő újonc, a KSC ellen. Ráadásul a bajorok kifejezetten látványos gólokat szereztek, különösen Luca Toni és Hamit Altintop remekelt.

Luca Toni nagy formában

Az olasz világbajnok hat bajnokin, vagy nemzetközi kupamérkőzésen játszott eddig a Bayernben, s ötön gólt is szerzett. Így sem vezet a góllövőlistán: megelőzi őt klubtársa, Miroslav Klose, aki ezúttal is a kapuba talált.

Hajnal Tamás végigjátszotta a mérkőzést. Nem futballozott jól, de az első negyedórában akadt egy bátor kísérlete.

Németország, Bundesliga, 6. forduló
Bochum-Frankfurt 0-0
Cottbus-Wolfsburg 1-2
Hamburg-Nürnberg 1-0
Hansa Rostock-Duisburg 2-0
Hertha-Dortmund 3-2
Schalke-Bielefeld 3-0
Werder Bremen-Stuttgart 4-1
Hannover-Bayer Leverkusen 0-3
Karlsruhe-Bayern München 1-4
Az élcsoport: 1. Bayern 14 pont, 2. Hertha 12, 3. Leverkusen 11, 4. Frankfurt 11, 5. Schalke 0, 6. Hamburg 10.

4

A Barcelona Ronaldinho nélkül nyerte meg szombat este a Nou Campban Sevilla elleni rangadót. Az utóbbi napokban életvitele miatt sokat kritizált brazil a találkozó előtti utolsó edzésen vádlisérülést szenvedett, így nem léphetet pályára. Andres Iniesta kezdett helyette.

Messi két gólt is szerzett

A Barcelona az első félidőben alig jutott nagy helyzetig, Abidal lövése veszélyeztette leginkább Palop kapuját. A második félidő közepén kapcsoltak még nagyobb sebességfokozatra a katalánok.

Előbb Henry helyzete még kimaradt, majd a francia csatár Pazar lőtt passzt adott Messinek. Az argentin lábáról felpörgött a labda, amit Messi ballal élesen bevágott a hálóba.

A csapat második gólját is Messi szerezte, a Giovani dos Santos elleni szabálytalanság után megítélt büntetőből. A 92. percben Freddy Kanouté szépített - de már túl későn. A Barcelona hazai pályán, a bajnokságban, illetve a nemzetközi kupákban, továbbra is százszázalékos.

Négy góllal nyert az Atlético


Megszerezte első győzelmét az Atlético Madrid. Javier Aguirre csapatának ezúttal kijött a lépés: Raúl García, Agüero, Forlán és Simao góljával 4-0-ra verte meg a Racingot. A mérkőzés egyik legfontosabb momentuma a 62. percben Jordi López kiállítása volt. A tíz főre olvadt Santanderie együttes a folytatásban három gólt kapott.

Lest reklamált a Valladolid kapusa

Javier Pedro Saviola megmentette a Real Madridot a szezon első bajnoki vereségétől. A Valladolid Pedro López óriási átlövésével vezetést szerzett a 70. percben, de a 87. percben az argentin ki tudott egyenlíteni. Igaz, nem volt nehéz dolga.

A hazai csapat nagyon bátran kezdett, de sokáig egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani. Az első játékrész második felében aztán mindkét kapus csillogott: előbb a Valenciától igazolt francia, Butelle védte Raúl lövését (a Madrid kapitánya külön gratulált az ellenfél kapusának a bravúrhoz!), majd Iker Casillas tolta a kapu fölé Sisi labdáját.

Az első 45 perc kiegyenlített játéka után a másodikban a Vallodolid futballozott jobban, a lila-fehérek megérdemelten jutottak vezetéshez. Pedro López, legalább 25 méteről, iszonyatos erővel vágta a labdát a jobb felső sarokba.

Sokáig úgy festett, hogy a Madrid ezúttal nem tud kiegyenlíteni az utolsó percekben - ellentétben a tavasz néhány idegenbeli találkozójával - ám a 86. percben Guti briliáns passza után Van Nistelrooy a kilépő kapus lába előtt az üresen álló Saviolához továbbított, akinek már igazán könnyű dolga volt.

A Valladolid francia kapusa hevesen lest reklamált, de nem volt igaza. Van Nistelrooy kitűnő tempóban kapta a labdát, ő pedig nem előrefelé passzolt Saviolának.

Az utolsó pillanatokban a Vallodilid akár mégis megnyerhette volna a labdát. Iker Casillasról kipattant a labda, Llorente azonban közelről a kapu fölé lőtt. Az eredmény inkább a Madridra nézve hízelgő.

Spanyolország, Primera División, 4. forduló
Valladolid-Real Madrid 1-1
Recreativo Huelva-Espanyol 2-1
Barcelona-Sevilla 2-1
Almería-Mallorca 1-1
Getafe-Deportivo 0-0
Levante-Athletic Bilbao 1-2
Betis-Valencia 1-2
Villarreal-Murcia 2-0
Zaragoza-Osasuna 2-1
Atlético Madrid-Racing 4-0
Az élcsoport: 1. Real Madrid 10 pont, 2. Villarreal 9, 3. Valencia 9, 4. Barcelona 8, 5. Sevilla 6 (3 mérkőzésből), 6. Atlético Madrid 5.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×