eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Rajtol a spanyol liga: a Barca és a fantasztikus négyes

A Barcelona lényegesen kevesebb pénzt költött el, mint a Real Madrid (a 119 millió euróval szemben "csak" 64 milliót) az új spanyol idény rajtja előtt. Mégis az az ember érzése, hogy jobban erősített. Frank Rijkaard és Txiki Beguiristaín, a sportigazgató elsősorban a védekező szekciót acélosította, az argentin Gabriel Milito (Zaragoza), a francia Eric Abidal (Lyon) és az elefántcsontparti középpályás, Yaya Touré (AS Monaco) megszerzésével. Ugyanakkor a csatársorba érkezett a legdrágább új szerzemény: Thierry Henry.

Az Arsenaltól vett francia játékosért 24 millió eurót fizetett ki a Barcelona. Hihetetlenül rentábilis vételnek tűnik, Henry alighanem a legjobb futballista a nyáron klubot váltók között - mégis, kilenc játékosért is többet fizetett a klubja, mint érte. Még a spanyol piacon is megelőzi három (egyaránt madridi) szerzemény: Robben, Pepe és Sneijder.

Messi később szállt be

Amióta a francia csatár átigazolt a Barcelonához, vitatott kérdés, játszhat-e majd egyszerre a "fantasztikus négyes", azaz Henry, Ronaldinho, Eto'o és Messi. Az argentin szélső a felkészülési mérkőzések többségét kihagyta (aztán a Bayern Münchent éppen az ő remekbe szabott góljával győzte le a Barça Mehmet Scholl búcsúmérkőzésén az Allianz Arénában), így valóban eddig ritkán léptek együtt pályára.

Ráadásul Johan Cruyff, akinek a szava "szent" a Barcelonával kapcsolatos minden ügyben, úgy vélte, egyszerre nem férnek el a pályán. Frank Rijkaard ugyanakkor azt mondta, szeretné minél többször mind a négy játékost együtt a pályán látni. (Noha a hírek szerint az első találkozón, a Racing Santander ellen Henry nem lesz a kezdő csapatban.)

Az új felfedezett: Giovanni

Hihetetlenül gazdag a Barcelona támadójátékosokban: a második fordulótól már bevethető lesz a mexikói-brazil házasságból született Giovanni dos Santos is. A 18 éves srác remekül játszott a felkészülési tornákon, ő lett a Barcelona házi gólkirálya.

A legutóbbi idényben azért nem kapott helyet az első csapatban, mert Márquez, Ronaldinho és Eto'o betöltötte az Európai Unión kívüli országokból származó játékosoknak fenntartott három helyet.

Ám a napokban Ronaldinho, sőt maga Giovanni is leteszi a kisállampolgárság megkapásához szükséges vizsgát, így nem lesz akadálya a játékának. Maradva a fiataloknál: maga Cruyff is emlegette, az előttünk álló idényben már néhányszor szerepet kaphat Bojan Krkic is. A zseniális képességű, mindössze 17 éves csatár, egyelőre, Dél-Koreában van, a spanyol U17-es válogatottal a világbajnokságon vesz részt.

Jut-e hely Decónak?

Carles Puyol, miként egyébként Edmílson és Gudjohnsen is, egyelőre sérült, így nélküle kezdi az idényt a Barcelona. Az alapcsapat, minden valószínűség szerint, a Valdés - Zambrotta, Puyol (Márquez), Milito, Abidal - Xavi, Touré - Messi, Ronaldinho, Henry - Eto'o tizenegy lehet, ám Deco, Iniesta, Giovanni, Thuram vagy Edmílson esetében a "tartalék" kifejezést használni mókás. Mindenesetre ők is bármikor bevethetők.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×