eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Nem akarják Totti mezét hordani az olaszok

Szerda este a világbajnok lép pályára a Puskás Ferenc-stadionban: Olaszország labdarúgó-válogatottja hét esztendő után ismét Budapesten játszik. Mindössze a negyedik alkalom a mostani, hogy az aktuális világbajnok a magyar fővárosban lép pályára.

1936-ban és 1939-ben az olasz, 2004-ben a brazil válogatott vendégeskedett világbajnoki címvédőként Budapesten. Most ismét a Squadra Azzurra látogatott hozzánk, mégpedig szinte a legerősebb összeállításában.

Roberto Donadoni a kedd esti edzés után még nem jelölte ki a kezdőcsapatot, de azt elárulta, hogy marad a 4-2-3-1-es felállás, amelyet már több tavaszi mérkőzésén is sikerrel alkalmazott.

Ennek alapján valószínű, hogy Buffon és az Oddo, Cannavaro, Materazzi, Zambrotta védőnégyes előtt Pirlo és Gattuso, illetve Quagliarella, Del Piero és Di Natale játszik majd.

A kapitány - az olasz újságírók szerint - Di Natale és Del Piero együttes szerepeltetésében nem biztos, ezért elképzelhető, hogy az AS Roma fiatal középpályása, Aquilani kerül a kezdő csapatba. Elöl Luca Toni kezd majd, a 2000 szeptemberében Pesten két gólt is szerzett Inzaghi csere lesz.

Érdekes, hogy az olasz játékosok közül - tiszteletből - senki sem akarja viselni a válogatottságtól visszavonult Francesco Totti tízes és Alessandro Nesta tizenhármas mezét.

Magyar oldalon kilenc játékos szereplése biztos

Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a találkozó előtti utolsó sajtótájékoztatóján azt mondta, kilenc játékos pályára küldésében már biztos. Fülöp Márton előtt Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland és Vanczák Vilmos lesz a négy védő.

A támadójátékosok közül Hajnal Tamás, Gera Zoltán, Priskin Tamás és Dzsudzsák Balázs is kezd majd - valószínűleg az olaszokéhoz hasonlító, 3-1-es felállításban.

A további két játékos a Vass Ádám, Tóth Balázs, Tőzsér Dániel, Leandro, Filkor Attila ötösből kerül ki. A felállítást nézegetve nyilvánvaló, a védekezéshez értő két középpályásra van Várhidi Péternek még szüksége, ezért valószínű, hogy Tóth Balázs és Vass Ádám, esetleg Leandro lehet a választott. Filkor Attila mellett az olasz futballban szerzett tapasztalatai szólnak.

A mérkőzés este 20 óra 50 perckor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×