eur:
394.57
usd:
354.91
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Bernd Schuster nem a védőit, hanem a csatárokat hibáztatja

Bernd Schuster egyelőre bírja a támadásokat. Csapata öt gólt kapott hazai pályán, nyolc napon belül kikapott mind a három, élvonalbeli csapat ellen vívott mérkőzésén, s a 30 millió euróért vett védője hibát hibára halmoz. A német edző szerint előre kell nézni.

"A Sevilla a kontratámadásaival éppen akkor végzett ki bennünket, amikor a legjobban játszottunk. Nincs mit szépíteni, hatékonyabban futballozott az ellenfél" - mondta Bernd Schuster a Sevilla ellen 5-3-ra elveszített Szuperkupa-döntő után.

Miután csapata nyolc nappal e találkozó előtt 1-0-ra kikapott a Sánchez Pizjuán Stadionban is ellenfelétől, 6-3-as összesítéssel bukott el. A Madrid a két találkozó között részt vett Cádizban a Ramón Carranza Trófeáért vívott tornán, ahol az elődöntőben 1-0-ra kikapott a Betistől, majd a harmadik helyért vívott mecset 3-1-re megverte a második ligás hazai csapatot.

Schuster a bekapott öt gól ellenére nem a védelemmel, hanem a támadókkal volt elégedetlenebb. "A kapott góloknál sokkal jobban dühít, hogy nem tudunk elég helyzetet kialakítani. Ezért aztán nem hibáztatom a védőket, a támadókkal elégedetlenebb vagyok."

Noha elismerte azt is, hogy a hátvédsorral kapcsolatban is sok a teendő. "Ha öt gólt kapunk, nem lehetünk boldogok, de tovább kell lépni. Sokkal fontosabb a szombati, Atlético Madrid elleni bajnoki rangadó. Nem hiszem, hogy a csapat lelkileg mélyen lenne."

Nem került még szó a középpályásokról: Schuster kihagyta a kezdő csapatból Gutit, akinek a beállása után feljavult a csapat játéka. A német edző megdicsérte Wesley Sneidert, s az óriási gólt lövő Drenthét is. Aztán kitért egy gondolat erejéig a Guti-kérdésre is: "Egyszerűen nem értem, miért nem játszathatnám azt, amire egész héten készültünk."

A Real Madrid játékosai közül Sergio Ramos, a 30 millió euróért vett, tizenegyest összehozó, kiállított Pepe, valamint Miguel Torres is könnyebb sérülést szenvedett. Közülük Sergio Ramos nem tud pályára lépni szerdán a spanyol válogatottban. A kapus Iker Casillas a válogatott hétfői edzésen sérült meg, nem utazik el Görögországba, a "Vörös Fúriával".

A Sevilla játékosai közül Daniel Alvest továbbra is nagyon szeretné megszerezni a Real Madrid. A brazil azt mondta, nagyon szeretne a bajnokcsapathoz igazolni, úgy érzi "kinőtte" a Sevillát. Hozzátette: "Az a futballista, aki azt állítja, hogy nem érdekli a Real Madrid hívása, hazudik."

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×