eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Robinho a hátán cipel tíz másik brazilt - videókkal

A Copa América produkál különlegességeket. A braziloknál egyedül Robinho képes gólt szerezni, az argentinoknál Crespo megsérült, miközben tizenegyest lőtt, a venezuelaiak három mérkőzés után is veretlenek, s történetük során először, csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé - s a negyeddöntőben megismétlődik kettő is a csoportmérkőzések közül. Az alapszakasz vége felé jár az idei esztendő legfontosabb, válogatottaknak kiírt tornája, a Copa América.

Szerdáról csütörtökre az előbb egymással gól nélküli döntetlent játszó Mexikó és Chile, majd az Ecuadort Robinho góljával 1-0-ra legyőző Brazília biztosította a helyét a legjobb nyolc között.

Bár a C csoportban még hátra van két találkozó (éjfél után Kolumbia az Egyesült Államokkal, majd Argentína Paraguayjal játszik), ezek már nem befolyásolják a továbbjutást. Venezuela, Uruguay, Peru, valamint Mexikó, Brazília és Chile mellett Argentína és Paraguay alkotja a negyeddöntő mezőnyét.

Az is eldőlt már, miután a brazilok csoportmásodikak lettek, hogy elkerülik az argentinokat - a két legerősebbnek vélt gárda csak a döntőben találkozhat egymással. Meglepő módon megismétlődik ellenben két csoporttalálkozó is: a brazilok ismét megmérkőznek a chileiekkel, míg Uruguay másodszor is pályára lép a házigazda venezuelaiakkal szemben.

Az eddigi játéknapok után a fő témát a brazilok önmagukhoz képest gyengébb szereplése, valamint az argentin és a paraguayi gárda remek játéka jelenti. Utóbbi kettő számára szükséges rossz a hajnali találkozó: mindkettő már továbbjutott. Alfio "Coco" Basile, az argentinok szövetségi kapitánya nyolc helyen tervezi megváltoztatni alapcsapatát - hadd játszanak a tartalékok is.

Dunga, a brazilok kapitánya rengeteg kritikát kap csapata gyenge támadójátéka miatt. Talán - beleértve Sebastiano Lazaroni 1990-ben az olaszországi világbajnokságon leszerepelt gárdáját - még sohasem mutatott brazil válogatott egy nagy tornán ilyen gyenge támadójátékot.

A kilencvenes évek nagyszerű válogatottjának vezéregyéniségéből, pragmatikus játékával az europanizált brazil válogatott szimbólumává lett csapatkapitányból lett szövetségi kapitány ugyan azt állítja, nem Robinhón múlik csapata eredményessége - ha a Real Madrid ifjú csillaga is lemondta volna a szereplést, talán tovább sem jut a csapat a csoportból.



A brazilok négy gólt szereztek a csoportmérkőzéses szakaszban, mindegyiket Robinho lőtte. Kettőt tizenegyesből lőtt, ezek közül az egyiket ráadásul ő maga harcolta ki. Az ötlettelenül, csekély hatásfokkal játszó brazilok számára egyetlen mentség kínálkozik, egy összeállítás. Dida - Cafu, Lúcio, Edmilson, Roberto Carlos - Juninho Pernambucano, Kaka, Ronaldinho, Zé Roberto - Ronaldo, Adriano. Ebből a tizenegyből, különböző okok miatt bár, de senki sincs ott a tornán.

A negyeddöntő párosítása
Július 7.: Chile-Brazília (19-es mérkőzés), Venezuela-Uruguay (20.)
Július 8.: Mexikó-Argentína/Paraguay (21.), Argentína/Paraguay-Peru

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×