eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Nézze meg, ki a világ öt legpiacképesebb futballistája!

A madridi székhelyű Navarra Egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a Manchester United két játékosa a világ marketing szempontból leginkább eladható játékosa. Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney leszorították a trónról az eddigi listavezetőt, Ronaldinhót.

A spanyol egyetem kutatói minden esztendőben elkészítik elemzésüket. Tizenkét hónap alatt változott az élmezőny sorrendje mind a játékosoknál, mind a csapatoknál.

A játékosoknál Ronaldinho elveszítette első helyét, a helyére a portugál Cristiano Ronaldo került. A Manchester United szélsője nagy utat járt be a 2006-2007-es idényben: tavaly, a világbajnokság után, aligha lett volna túl magasra becsülhető a marketingértéke.


Mögötte a második Wayne Rooney, a klubtársa. Kicsit meglepő magas besorolása, mert angol kutatók szerint nem tudott eddig még olyan univerzális - ebben a szövegkörnyezetben: mindkét nem és minden korosztály által elfogadott - csillag lenni, mint a kilencvenes évek végétől David Beckham.



Ronaldinho, az eddigi listavezető visszacsúszott a harmadik helyre, de még mindig ő a legmagasabb értékkel bíró játékos a Premier League-en kívül. A kutatók szerint messze megelőzi, például, a honfitársát, Kakát, akiért a Real Madrid hajlandó lenne világrekordot jelentő összeget fizetni.



A negyedik a sorban David Beckham, aki hamarosan csatlakozik a Los Angeles Galaxy együtteséhez. Beckham a lista egyetlen, nem európai klubhoz tartozó játékosa - ugyanakkor az egyetlen, aki nagy sztár tudott lenni Európa két, legnagyobb médiafigyelmet kapó bajnokságában, az angolban és a spanyolban is.



A listán az ötödik Ronaldo, aki még mindig nagyon népszerű, s aki még mindig rengeteget szerepel az európai sajtóban.



A klubok közül az első helyen a Manchester United, a másodikon legnagyobb hazai vetélytársa, a Chelsea, a harmadikon a Barcelona, a negyediken a 2006-os első, a Real Madrid áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×