eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

"Rejtélyes pénz" a brit klub megvásárlásában?

Thaiföld vezetése folytatja az eljárást annak kiderítésére, hogy milyen "rejtélyes" forrásból származik az a pénz, amelyből Thakszin Sinavatra, az ázsiai ország volt miniszterelnöke megvásárolta az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester Cityt.

Ezt a bangkoki kormány pénzügyminisztere, Chalongphob Susangkarn közölte vasárnap.

A milliárdos Thakszint, aki 2001-től 2006-ig volt az ország miniszterelnöke, puccsal buktatták meg tavaly szeptemberben, azóta Londonban él száműzetésben.

Az ellene folyó vizsgálódás részeként július 10-én akarják meghallgatni, kérdés azonban, hogy hazatér-e, hiszen a biztonságát és főleg a bírósági meghallgatás utáni elengedését senki és semmi sem garantálja.

Chalongphob is csak annyit mondott: "Nem vagyok abban a helyzetben, hogy százszázalékos garanciáról beszéljek, de nehéz elképzelni, hogy bármi is történjék vele."

Thakszin annak ellenére kötötte meg az üzletet, hogy korrupció vádjával vizsgálat indult ellene hazájában, s a múlt héten 21 bankszámláját zárolták összesen mintegy 770 millió angol font értékben.

A mágnás - aki 2004-ben 65 millió fontért hiába akarta megszerezni az FC Liverpoolt - 81,6 millió fontot fizetett a Manchester Cityért.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×