eur:
395.32
usd:
356.58
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Végül nem maradt büntetlenül Messi kézzel szerzett gólja

Néhány perccel a két kulcsmeccs vége előtt még úgy tűnt, hogy a Barcelona hatalmas lépést tesz a spanyol labdarúgó-bajnokság megnyerése felé. Végül a Barcelona-Espanyol és a Zaragoza-Real Madrid meccs is 2-2-es döntetlenre végződött, így az egymás elleni meccsek miatt a fővárosiak maradtak az élen. A nyolc gólt négy játékos szerezte. A harmadik Sevilla sem tudott győzni.

A barcelonai rangadón a vendégek a 29. percben Tamudo góljával vezetést szerzek, de a fölényben játszó hazai gárda legjobbja, Messi még a szünet előtt egyenlített. Apró szépséghiba, hogy az argentin zseni kézzel jutatta a kapuba a labdát, ám a bíró és a partjelző nem vette észre a kirívó szabálytalanságot.

Messi a második félidőben szabályos körülmények között is szerzett egy gólt, az Espanyol - Tamudo révén - a hajrában egyenlített.

Milito most nem tudta padlóra küldeni a Realt

A Real Madrid - a katalán sztárcsapattal nagyjából egy időben - hátrányba került Zaragozában, Helguera kezezése után Milito büntetőből talált Casillas kapujába. Van Nistelrooy az 57. percben fejesből egyenlített, de - a Real ellen rendre parádézó - Milito nem sokkal később megszerezte második gólját.

A fővárosi gárda hiába támadott nagy lendülettel, hiába alakított ki helyzeteket, úgy tűnt, hogy nem tud pontot menteni. Egészen a 89. percig, amikor van Nistelrooy ismét megmentette együttesét: Higuain erős lövése után Cesar még beleütött a labdába, amelyet a holland támadó közelről kotort a kapuba.

Néhány másodperccel később esett Barcelonában Tamudo második gólja, így van Nistelrooy szezonbeli 25. bajnoki gólja aranyérmet érhet a Realnak.

Meg kell jegyezni: ha a Barcelona - Messi kézzel ütött találatának is köszönhetően - megelőzi a Realt, akkor most nem csak az elvakult madridi hívek beszélnének igazságtalanságról.

Gólképtelen Sevilla

A tabella harmadik helyén álló Sevilla csak gólnélküli döntetlent ért el a Mallorca otthonában, így nem tudott felzárkózni riválisaihoz. (Pedig hármas pontegyenlőségnél Juande Ramos együttese lenne bajnok.) Az andalúz csapat Dragutinovics kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a meccset.

A valenciai rangadón négy piros lapot osztott ki a bíró. A Levantéból Kapo, a Valenciából Canizares, Ayala és a Marchena is jóval idő előtt ment zuhanyozni. (Canizares már a 10. percben.)

A Valencia középpályása, Baraja legalább arra büszke lehet, hogy kettős emberhátrányban szerzett gólt, de együttese 4-2-re kikapott.

A játéknap a krimibe illő rangadók és Messi kézzel szerzett gólja mellett a duplázásokról maradhat emlékezetes: összesen kilenc játékos szerzett két gólt.

További eredmények:
Atletico Madrid-Celta Vigo 2-3
Betis-Osasuna 0-5
Real Sociedad-Santander 0-0
Villarreal-Bilbao 3-1.

A Deportivo La Coruna-Huelva és a Getafe-Gimnastic meccset vasárnap délután öt órától játsszák.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×