eur:
395.32
usd:
356.58
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Veszélyben David Beckham egészsége és pályafutása?

Az orvosok szerint akár David Beckham pályafutása is veszélybe kerülhet, ha az angol válogatott labdarúgó a nyártól rendszeresen repülőgépen közlekedik majd új Los Angeles-i klubja és Anglia között.

Várhatóan több ezer mérföldet repül majd a nyártól az angol labdarúgó válogatottba a közelmúltban visszatért David Beckham, hiszen új klubja Los Angelesben található.

A rengeteg levegőben töltött óra viszont súlyosan károsíthatja a labdarúgó egészségét és veszélybe sodorhatja karrierjét - állítják szakemberek.

"Nagyon nagy a veszélye annak, hogy mélyvénás trombózis alakul ki nála. Ez egy életre tönkreteheti a lábát - egyszerűen nem tudja majd használni" - figyelmeztetett például a téma szakértője, Farrol Kahn.

"Először azt hittük, hogy ez a betegség csak az idősebb utasokat fenyegeti, de egyre több fiatal is megbetegedett. Ha egy sportoló megsérül alul a lábszárán, az megnöveli a trombózis veszélyét. Egy futballista esetén egy rúgás, vagy belső vérzés tovább növeli a kockázatot" - közölte a szakember.

Mentális problémák

Az orvos szerint további problémát okozhat a labdarúgónak a fizikai és mentális szinten tartás a hosszú távú repülőutak utóhatásai következtében. "Az amerikai hadseregben kutatásokat folytattak a gyorsreagálású hadtestekkel kapcsolatban, akiknek hosszú repülőút után kell harcolniuk" - mondta Farrol Kahn.

"Ezeknél a fiatal férfiaknál a sprintek ideje 10 százalékkal megnőtt, 9 százalékkal kevesebb súlyt tudtak magukkal vinni, míg a logikus gondolkodás képessége 15 százalékkal csökkent" - sorolta az adatokat a szakember.Márpedig David Beckham sikeres visszatérése az angol válogatottba azt jelenti, hogy a jövő nyári Európa-bajnokságig (már ha kijut az angol válogatott...) mintegy 200 órát kell majd levegőben töltenie.

Ehhez ráadásul még hozzájönnek új klubja, a Galaxy mérkőzései, hiszen a bajnoki rendszer miatt Los Angelesből repülnie kell majd például New Yorkba, Washingtonba, vagy New Englandbe - és akkor még nem is beszéltünk a magánutakról.

Újabb veszély: a megfázás

Ha a mélyvénás trombózis, illetve a fizikai és mentális gondok nem jelentenének elég fejtörést, akad még egy probléma - állítja Farrol Kahn.

"Kutatások bizonyítják, hogy hétszer nagyobb valószínűséggel fázik meg az, aki repül. A modern gépeken a levegő fele újrahasznosított, ami azt is jelenti, hogy a vírusok ott keringenek az utastérben" - mondta a szakember.

Ráadásul a vírusok szeretik a száraz levegőt. Míg egy normális munkahelyen a levegő páratartalma 60 százalék, addig a repülőgépeken ennek alig egyharmada.

David Beckham egy év elteltével, a múlt héten Brazília ellen tért vissza az angol válogatottba. A jelenleg még a Real Madrid alkalmazásában álló labdarúgó a brazilok és az észtek ellen rúgott négy angol gólból három gólpasszal vette ki a részét.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×