eur:
396.49
usd:
359.73
bux:
72309.32
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Már csak két nap és megtörténik a Beckham-csoda

Már csak két nap, s megtörténik, amire szinte senki sem számított: David Beckham az angol válogatott tagjaként pályára lép az új Wembleyben. Ráadásul a brazilok ellen. Ráadásul a saját, családi páholyból figyelő rokonok előtt. A Beckham saga egy újabb felvonása...

David Beckham tavaly, a portugálok elleni világbajnoki negyeddöntő után lemondott az angol válogatott csapatkapitányi tisztéről. Azt azonban ő maga sem gondolta, hogy az új, a svéd Sven Göran Erikssont váltó szövetségi kapitány, Steve McClaren a keretből is kiteszi a szűrét.

A kilencvenes években a Manchester Unitednél Alex Ferguson segítőjeként is dolgozott McClaren szövetségi kapitányi működése első kilenc hónapjában egyszer sem hívta meg a 95-szörös válogatott középpályást.

Miután Beckham, amerikai szerződésének bejelentése után, a Real Madridból is kikerült, minden jel arra mutatott, hogy soha többet nem játszhat a háromoroszlánosok mezében.

Fanatikusan dolgozott

Ám tavasszal kiderült, Beckhamnek, a világ leggazdagabb futballistájának nagyon fontos a játék. Ahelyett hogy "fizetett szabadságra" küldve magát edzésekkel töltötte volna ki utolsó madridi félévét, szinte fanatikusan dolgozott.

Olyan jó formába lendült, hogy a vele eleinte finoman szólva nem szimpatizáló Fabio Capello visszavette a kezdőcsapatba, sőt amikor az angol sérülése, vagy eltiltása mindezt nem akadályozta, mindig játszatta.

Az immár Beckhammel "megerősített" Madrid sorozatban nyerte a meccseit, az olasz edző pedig kijelentette: angol játékosa élete legjobb formájában van. Mi több: ő maga javasolta Steve McClarennek, hívja vissza a mellőzött játékost.

Szétfutott mindenkit

McClaren aligha ezért adta be a derekát, de nem tagadta, hatott rá Capello története. Hiszen ahogy ő, az olasz is mellőzte először Beckhamet, majd, látva, hogy a középpályás remek fizikai állapotba kerül, s kiváló formában futballozik, felülbírálta korábbi döntését.

"Capello azt mondta, az egyik meccsen David 15 kilométert futott, hárommal többet, mint bárki más a csapatból. Az egyik mérkőzés utolsó percében szinte az egész pályát végignyargalta, hogy előkészítse a győztes gólt. Igaza van, David megérdemli a válogatottságot. Meghívása nem a szurkolóknak, nem a sajtónak, vagy bárki másnak szól. Egyszerűen a teljesítménye elismerése" - indokolta döntését McClaren.

A játékosok szinte egy emberként üdvözölték Beckham reaktiválását - még azok is helyeseltek, akik ősszel Eriksson Beckhammel való kivételezésének tulajdonították a vártnál gyengébb világbajnoki szereplést.

A válogatottsági rekorder nem hívta volna meg

Nem értett egyet viszont a kapitánnyal a legtöbb válogatottsággal dicsekedő angol, Peter Shilton, az egykori kapus. Szerinte kár volt most Beckhamet meghívni, ha egyszer már McClaren a mellőzése mellett döntött, szerencsésebb lett volna, ha tartja magát eredeti álláspontjához. S főleg hiba lenne őt a századik válogatottságig engedni...

Mondhat amit akar, Beckham szinte biztosan kezdő ember lesz az új Wembleyben, a brazil ellen. A családja szeme előtt. A Beckham família az elsők között vásárolta meg a 150 páholy egyikét - noha aligha gondolhatták, hogy a háromoroszlános mezben a pályán ügyködő Davidet figyelhetik még valaha onnan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó

A hétközi kormányülést követően Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő válaszol újságírói kérdésekre is. Szó volt a magyar kormány válaszáról az EU bírósága által kiszabott büntetés ügyében, a hírekben szereplő kormányátalakításról, a határon túli választókerületek ügyéről, Magyar Péterről és az ukrajnai békétől lévő távolságról is..
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×