eur:
395.79
usd:
358.86
bux:
72373.37
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Augusztusban Budapesten játszik a világbajnok olasz futballválogatott

Az MLSZ honlapjának értesülése szerint augusztus 22-én Budapesten játszik a világbajnoki címvédő olasz válogatott. A találkozóra vonatkozó szerződést szerda este Zürichben írta alá Kisteleki István, a magyar szövetség elnöke.

A XXI. század eddigi minden világbajnokát elhozta-elhozza az MLSZ Budapestre. 2004-ben a brazil csapat játszott - s edzett egy nappal korábban - telt ház előtt a Puskás Ferenc Stadionban, augusztus 22-én pedig a Squadra Azzurra, a 2006-os világbajnokság aranyérmese látogat el hozzánk.

Miután a szerződés egyik pontja szerint az olaszok legerősebb csapatukkal érkeznek majd Budapestre, érdemes megnézni, mennyit változott a keret névsora szűk egy év alatt, a németországi tornához képest.

Tizenhárom világbajnok

A június eleji két Európa-bajnoki selejtezőre Roberto Donadoni, a Marcello Lippit követő szövetségi kapitány, 23 játékost hívott meg. Közülük tizenhárman (Buffon, Amelia, Barzagli, Cannavaro, Materazzi, Oddo, Zambrotta, De Rossi, Gattuso, Perrotta, Pirlo, Del Piero, Inzaghi) világbajnokok.

Donadoni nem hívhatta meg a nemrégiben műtött Luca Tonit, s az ugyancsak sérült Mauro Camoranesit, míg Alberto Gilardino ezúttal kimaradt. Továbbra sem vállalja a szereplést az új gólkirály, Francesco Totti, s lemondta a szereplést Alessandro Nesta is.

A mostani keret:
Kapusok: Abbiati (Torino), Amelia (Livorno), Buffon (Juventus)

Védők: Barzagli (Palermo), Cannavaro (Real Madrid), Gamberini (Fiorentina), Materazzi (Inter), Oddo (Milan), Pasqual (Fiorentina), Tonetto (Roma), Zambrotta (Barcelona)

Középpályások: Ambrosini (Milan), De Rossi (Roma), Diana (Palermo), Gattuso (Milan), Perrotta (Roma), Pirlo (Milan)

Csatárok: Del Piero (Juventus), Di Natale (Udinese), Inzaghi (Milan), Lucarelli (Livorno), Quagliarella (Sampdoria), Rocchi (Lazio)

Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×