eur:
396.87
usd:
359.31
bux:
71741.47
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A Milan Sevcsenkóval és Vierivel erősít a BL-döntőre

Jövőre is Carlo Ancelotti marad az AC Milan edzője és a klub nem akarja eladni egyik meghatározó játékosát sem - közölte az egyesület alelnöke egy interjúban. Adriano Galliani szólt arról is, hogy az athéni, Liverpool elleni BL-döntőre a klub meghívta több volt játékosát, így Andrij Sevcsenkót és Christian Vierit is.

Az utóbbi időben egyre élesebb a szócsata az Inter elnökével, Massimo Morattival. Mintha a pályán kívül, az újságokban is erősen rivalizálnának.

Szeretném lezárni, hogy ki a szebb, és ki a jobb. Mostantól kezdve nem hasonlítgatom össze a klubokat, nem foglalkozom ezzel a kérdéssel. Nem szeretnék más csapatokról beszélni, legyenek azok olaszok vagy akár külföldiek.

A Milannak idén kijutott a sikerből, de a kudarcból is.


Hiszek benne hogy a győzelmek és a vereségek hasonlóak. Nagyon kedvelem Sir Alex Fergusont (a Manchester United menedzserét - a szerk.), aki mindig okosan, példaértékűen nyilatkozik. Jó az is, amit a sikerről mondott. Eszerint a győzelmek és a vereségek ikertestvérek, éppen ezért egyformán kell kezelni őket. Siker esetén nem kell túlzásba esni, ugyanakkor kudarc után sem kell depresszióba zuhanni. Ha nyersz, akkor a klub, az edző és a játékosok jól dolgoztak. Ha veszítesz, a klub, az edző és a játékosok valamit elrontottak. Mindkét esetben megoszlik a teher.Egész évben nyitott volt a vezetőedző, Carlo Ancelotti sorsa. Megy, vagy marad?

Hiszek benne, hogy a mi klubunk egyedülálló. Újra csak Fergusont kell említenem. Ahogy ő is, a mi vezetőségünk is 1986 óta dolgozik egy helyen. Silvio Berlusconi, Braida általános igazgató, Ramaccioni klubmenedzser és jómagam is azóta vagyok itt. Carlo Ancelotti biztosan velünk marad a jövőben is, együtt folytatjuk tovább. Ancelotti mellett természetesen marad a segítője, Tassotti, és hozzájuk csatlakozik a nyártól a játéktól visszavonuló Costacurta. Az egész edzői stáb változatlan összetételben dolgozik tovább, beleértve az utánpótlás csapatokat is.

A szezon elején a 15. hely környékén álltunk, a kiesőzónában. Aztán tizenkilenc forduló alatt gyűjtöttünk 46 pontot, ugyanazzal az edzővel, játékosokkal, szakmai stábbal. Most májusban pedig Athénba, a Bajnokok Ligája döntőjére készülünk.

Carlo Ancelotti szerződésének meghosszabbítása nem jelent problémát, de még van egy év a jelenlegi kontraktusából is. A Milan nem enged el senkit: őt sem, Ambrosinit sem, Nestát sem, senkit sem.

Milyen lesz a jövő évi Milan?

Elégedett vagyok a mostani csapattal. Ha jó játékosok érkeznek, az rendben van, de nem esünk kétségbe akkor sem, ha marad a jelenlegi keret. Így is erősek és sikeresek vagyunk.Mi a helyzet Andrij Sevcsenkóval?

Seva különleges helyet foglal el a Milan szívében, ezért úgy döntöttünk, hogy néhány hónapig fenntartunk a számára egy nem-EU-s helyet a csapat keretében. Bármit hoz a jövő, Sevcseko már tudja, hogy számíthat ránk.

Mi várható az athéni BL-döntőn a Liverpool ellen?


Sok játékost meghívtunk a döntőre, például Christian Vierit is. Mindössze hat hónapot töltött itt, de a szívébe zárta a klubot. Természetesen az 1994-es BL-győztes csapat minden játékosa kapott meghívót, ahogy Sevcsenko és felesége is. Megfelelően készülünk a mérkőzésre. Oda kell figyelnünk a Liverpoolra, nem véletlenül jutottak el idáig, és búcsúztatták többek közt a Chelsea-t.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 08:59
×
×
×
×