eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Az egyetemista fodrász a BL-döntőre készül

Massimo Oddo a világbajnokságon leginkább azzal tűnt ki, hogy fodrászolta csapattársait. Azóta viszont szinte nem akadt rossz meccse. Megszerezte első gólját a válogatottban, a klub legjobbjaként hagyta el januárban a Laziót, hogy aztán elfoglalja régóta vágyott helyét a Milan védelmében. Az athéni BL-döntő előtt az InfoRádio honlapján bemutatjuk a Liverpool és a Milan 15-15 játékosát. Ezúttal a Milan jobbhátvédje, Massimo Oddo a "soros".

Az 1976. június 14-én a Pescarához közeli Citta Sant' Angelóban született védő tulajdonképpen visszatért januárban a Milanhoz.

1993 és 1995 között a vörös-feketék kötelékéhez tartozott, ám csak az ifjúsági csapatban, a primaverában jutott lehetőséghez, a nagyok között két év alatt egyszer sem számítottak rá.

Így apja tanácsára - Francesco Oddo sikeres edzőnek számít, a Serie A-ban a Salernitana és a Venezia csapatát is dirigálta - a több játéklehetőség reményében a Fiorenzuolához igazolt: kölcsönbe.

Újabb két Serie C-s együttes következett (Prato, Monza), majd a szintén a harmadik vonalban szereplő Lecco érintésével került a Napolihoz, majd végleg szakítva a milánóiakkal, aláírt a Veronához.

Áttörés a Lazióban

2002-ben, Nesta távozása után szerezte meg a Lazio. Már a római csapat alkalmazottjaként mutatkozott be a válogatottban, s a balul sikerült 2002-es világbajnokság után megreformált csapat egyik oszlopának számított,

A 2004-es Európa-bajnoki selejtezőkön hét mérkőzésen játszott kezdőként, igaz, Portugáliában csak Bulgária ellen vetette be Giovanni Trapattoni. Ám 22 perc is elég volt számára ahhoz, hogy gólpasszal vegye ki részét a kelet-európaiak fölött aratott - mint később kiderült, felesleges - győzelemből.

A 2004-es évet olasz kupagyőztesként zárta, s a következő két szezonjában immár kimagasló teljesítményt nyújtott. Ezért is került be a 2006-os világbajnokságon szereplő keretbe, s lett Németországban világbajnok.

Õ jelentette a kivételt

A torna után azon kevesek közé tartozott, akik jó formában futballoztak az őszi idényben is. A Lazio sokáig nem akarta elengedni, aztán győzött a pénz. Massimo, azaz Max 2007 januárjában 7,75 millió euróért visszatért a Milanhoz. Immár az első csapatba.

Oddo egyébként a piros-feketék profi csapatának egyetlen egyetemista tagja. Két év múlva politikai gazdaságtanra, s sportgazdaságra szakosodva végez majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×