eur:
397.05
usd:
360.22
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Ismét legendásat alkotnak-e a sztárok?

Május 23-án, Athénban a 2005-ös, legendás isztambuli döntő visszavágóját rendezik meg a Bajnokok Ligájában. Két éve a Milan a félidőben 3-0-ra vezetett a teljesen padlón lévő Liverpool ellen, ám az angol együttes kiegyenlített és végül 11-esekkel elhódította az európai klubfutball legértékesebb serlegét. Mit várhatunk az idei döntőtől - erre keresi a választ a következő összeállítás.

Védelem

Alessandro Nesta és Paolo Maldini bebizonyították, hogy meg tudják fékezni Európa legjobb csatársorait is. Ám ha a Milan korosodó védelmének van gyenge pontja, akkor az a lassúsága, ami alighanem arra ösztönözheti a Liverpool mesterét, hogy Craig Bellamynak szavazzon bizalmat a csatársorban. Az persze kérdés, hogy a walesi játékos mennyire tudja majd zavarba hozni az olaszokat, ám Peter Crouch jelenléte további gondot okozhat Nestáéknak. Más kérdés, hogy a Milan védelme ennél nehezebb feladatokkal is megbirkózott már.

Középpálya

A pálya középső részén nincs túl sok különbség a két csapat között, bár Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo és Clarence Seedorf már tapasztalatból tudják, milyen veszélyeket rejthet, ha túl sok időt és helyet hagynak a liverpooliaknak. Xabi Alonso és főleg Steven Gerrard volt az, aki levezényelte a 2005-ös BL-döntő káprázatos feltámadását, amikor a Liverpool 0-3-ról egyenlített és végül 11-esekkel megnyerte a kupát. Miként két éve, úgy most is valószínű, hogy aki csatát nyer a középpályán, az lesz a végső győztes.

Csatársor

A Milan brazil játékmestere, Kaká a 2005-ös döntő óta rengeteget fejlődött. Az előzetes várakozások szerint Jamie Carragher és társai számára ő jelenti majd az eddigi legnagyobb kihívást, bár a két csatár, Filippo Inzaghi és Alberto Gilardino is egyetlen pillanat alatt képes lehet eldönteni a mérkőzést. Papíron a Liverpool csatársora nem említhető egy lapon a Milánéval, de minden megeshet...

Sztárok

A Milan kiemelkedő ebből a szempontból, ugyanakkor a Liverpool már számtalanszor bebizonyította, hogy a fegyelmet, az elszántságot és a szervezettséget nem lehet helyettesíteni. Kaká a legváratlanabb pillanatokban is képes briliáns megoldásokra, míg Pirlo egyike a jelenkori futball legtökéletesebb osztogatóinak, a Milánnak ugyanakkor érdemes odafigyelnie Gerrardra, aki a legnagyobb mérkőzéseken rendre kiemelkedő dolgokra képes.

Szakvezetők

Amikor legutóbb a Bajnokok Ligája döntőjében találkoztak, Rafael Benítez felülkerekedett Carlo Ancelottin és a közönség alighanem izgatottan várja Európa két talán legnagyobb taktikusának újabb összecsapását.

Szurkolók

Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy a Liverpool szurkolói olyan együttes fanatikusaival találják szembe magukat, amely gárda több BEK-et, illetve BL-t nyert, mint saját klubjuk. Az angolok alighanem mindent megadnának azért, hogy utolérjék a hatszoros győztes (és az örökranglistán a Real Madrid mögött második) Milant, amire lehetőségük is nyílik május 23-án. Miként a Liverpool szurkolói, a milánosok is közismertek szenvedélyességükről és arról, hogy nagyon értik a játékot. Így hát ezen a téren is fantasztikus találkozó várható, amely remélhetőleg botrány nélkül ér véget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×