eur:
397.61
usd:
360.12
bux:
72228.61
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Cristiano Ronaldót kétszer is megkoronázták - videóval

A Manchester United ifjú csillaga példátlan utat járt be alig több mint 10 hónap alatt. Az angolok a portugálok elleni világbajnoki búcsúja után, némi túlzással, még közellenségnek számított az angol szurkolók körében. Vasárnap este pedig az angol profi játékosok őt választották az Év játékosának és az Év fiatal játékosának is.

Éppen harminc esztendeje, 1977-ben volt arra legutóbb példa, hogy valaki mindkét díjat kiérdemelje ugyan abban a szezonban, Angliában. (Akkor Andy Gray duplázott.)

A felnőtt játékosok "versenyében" Cristiano Ronaldo Didier Drogbát (Chelsea) és klubtársát, Paul Scholes előzte meg. A nevezettek hatos listáján Steven Gerrard (Liverpool), Ryan Giggs (Manchester United) és Cesc Fabregas (Arsenal) neve szerepelt még.

A fiatalok díját ugyancsak Cristiano Ronaldo kapta meg, ebben a kategóriában Fabregast és Aaron Lennont (Tottenham) megelőzve. A nevezettek listájára Wayne Rooney (Manchester United), Kevin Doyle (Reading) és Micah Richards (Manchester City) neve került még fel.

A Manchester United játékosai taroltak az Év csapatának összeállításakor is: nem kevesebb mint nyolcan kerültek be a legjobb tizenegybe.

A csapat: Edwin van der Sar - Gary Neville, Nemanja Vidics, Rio Ferdinand, Patrice Evra - Cristiano Ronaldo (mind Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Paul Scholes, Ryan Giggs (mindkettő Manchester United) - Didier Drogba (Chelsea), Dimitar Berbatov (Tottenham)

Aligha meglepő: a menedzserek közül Sir Alex Ferguson, a Manchester United szakvezetője kapta az elismerést.

Címlapról ajánljuk

Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely - terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő új főpolgármesteri ciklusában Karácsony Gergely. A városvezető az InfoRádióban a paralimpikonok budapesti fogadásán arról is beszélt, hogy egy olimpiai és paralimpiai rendezést össze lehetne kötni a főváros teljes akadálymentesítésével 2036-ra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Hatalmas támadás érte Moszkvát, lehengerlő offenzíva zajlik Vuhledárnál - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas támadás érte Moszkvát, lehengerlő offenzíva zajlik Vuhledárnál - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Ma hajnalban jelentős dróntámadás indult Oroszország fővárosa, Moszkva ellen, a légvédelem 14 ukrán robotgép lelövését jelentette. A régióban legalább egy lakóház lángra kapott és három repteret is lezártak az orosz hatóságok. Közben az orosz hadsereg jelentős offenzívát folytat a donyecki Vuhledár térségében, a kisváros térségében több települést is elfoglaltak az elmúlt napokban, a cél a megerősített védelmű ukrán városka bekebelezése. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború keddi eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×